Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μαλαισία: «Το αεροπλάνο ίσως να μη βρεθεί ποτέ»


Είναι πιθανό το μοιραίο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών να μη βρεθεί ποτέ, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.



«Πρόκειται για την πιο δύσκολη έρευνα που έγινε ποτέ. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε κάτι που ελπίζουμε πως ίσως λύσει το μυστήριο. Όμως είναι πιθανό το αεροπλάνο να μη βρεθεί ποτέ» πρόσθεσε ο Τόνι Άμποτ.
Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, 1.850 χλμ δυτικά του Περθ, συνεχίζονται με τη συνδρομή αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων. Πάντως, όσο «σαρώνονται» περιοχές και αποκλείονται, τόσο το επίκεντρο των ερευνών πλησιάζει την Αυστραλία.
Στις έρευνες συμμετέχει πλέον και το βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο HMS Tireless. Ήδη, στην περιοχή βρίσκεται και το ερευνητικό πλοίο HMS Echo.
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη από το Περθ επανέλαβε ότι δεν θα σταματήσουν οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος.
e0ea399f1c1fc7aca81672c9f6704b77 XL
Ο Νταζίμπ Ραζάκ μίλησε για «άθλο του Ηρακλή» σχετικά με τις έρευνες, μετά την συνάντησή του με τον Τόνι Άμποτ.
«Παρά το γεγονός ότι έχουμε στη διάθεσή μας τόσο λίγα στοιχεία, ειδικοί από τη Μαλαισία, την Κίνα, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία εργάζονται ακατάπαυστα για να προσδιορίσουν τις τελευταίες κινήσεις του αεροσκάφους» σημείωσε, ευχαριστώντας τον αυστραλό ομόλογό του για την προσπάθεια.
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας μίλησε και για τους συγγενείς των επιβατών: «Ξέρω ότι μέχρι να βρούμε το αεροπλάνο, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν καν να πενθήσουν. Δεν είμαι σε θέση να καταλάβω πόσο δύσκολα περνούν, αλλά μπορώ να τους υποσχεθώ ότι δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες».
Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή 1.850χλμ δυτικά του Περθ συνεχίζονται με τη συνδρομή αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων.
Εκτός από την προσπάθεια να εντοπιστούν τα περίφημα κομμάτια που έχουν εντοπίσει οι δορυφόροι στον Ινδικό, το «μαύρο κουτί» είναι ίσως το μόνο που μπορεί να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.
Δυστυχώς όμως ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, καθώς οι μπαταρίες εξαντλούνται την ερχόμενη εβδομάδα.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου