Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Διεργασίες για σύσταση "καθαρού" δεξιού κόμματος με ενεργό ρόλο Π.Μπαλτάκου και Φ.Κρανιδιώτη;


Ο πολιτικός εναγκαλισμός του Α. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο προκειμένου να μείνουν στην εξουσία και να εφαρμόσουν την πολιτική του μνημονίου, με τον δεύτερο να απαιτεί την εκδίωξη των δεξιών από το κράτος και τον πρώτο να δέχεται τον εκβιασμό, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός της Ν.Δ. και ειδικότερα σε αυτούς που εκφράζουν το χώρο της πατριωτικής δεξιάς.




Η εξώθηση του Φαήλου Κρανιδιώτη σε απόσυρση της υποψηφιότητας του από ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έρχεται σε συνέχεια της απομάκρυνσης του άλλου στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, του Π. Μπαλτάκου, γιατί τόλμησε να αποκαλύψει αλήθειες.

Είχε στοχοποιηθεί πολύ καιρό τώρα από το ΠΑΣΟΚ γιατί εξέφραζε τις απόψεις του συντηρητικού εθνικισμού. Το ίδιο και ο Φ. Κρανιδιώτης, ο οποίος όπως είπε «δεν θέλει να σπαταλάει χρόνο για να παλεύει στη λάσπη με το κάθε γουρούνι». Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι δεικτικός.

Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν (κάτι που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το defencenet.gr) πώς ο Α. Σαμαράς έχει καταστεί έρμαιο του Ε. Βενιζέλου και διώχνει όλους τους δεξιούς από το κόμμα της ΝΔ που κάποτε αποτελούσε τη σπονδυλική στήλη της δεξιάς παράταξης. Ε, αυτοί δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να συνταχθούν οι δυνάμεις πέριξ της ΝΔ και να δημιουργήσουν ένα "καθαρό" δεξιό κόμμα στο οποίο θα μπορούσαν να έχουν ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο οι κ.κ. Π. Μπαλτάκος και Φ. Κρανιδιώτης.

Σε μία τέτοια προσπάθεια θα μπορούσαν επίσης να συστρατευθούν οι Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Ζώης, οι οποίοι έχουν μήνες τώρα αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ και έχουν κάνει το δικό τους κομματικό σχηματισμό με τα κόμματα «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» και «Νέα Ημέρα» αντίστοιχα, «κατεβαίνοντας» στις Ευρωεκλογές.

Ένα άλλο όνομα που φέρεται να εμπλέκεται είναι αυτό του πρώην αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου. Αν και πολλές φορές έχει γίνει αναφορά στο όνομα του και στη πολιτική-κομματική δραστηριοποίηση του μέχρι τώρα δεν έχει κάνει καμία κίνηση. Ίσως αυτή τη φορά το αποφασίσει.

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που φαίνεται να αναλαμβάνεται εκφράζει τους δύο βασικούς άξονες που χαίρουν της εκτίμησης της ελληνικής κοινωνίας. Τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εκκλησία.

Χωρίς τον Π. Μπαλτάκο, κυρίως, και τον Φ. Κρανιδιώτη η ΝΔ δεν θα είχε πλέον ερείσματα στο χώρο των Ένοπλων Δυνάμεων ιδίως μετά το «μαχαίρι» που επέβαλε η κυβέρνηση στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών, καταδικάζοντας τους ίδιους και τις οικογένειες τους στην εξαθλίωση, καταβαραθρώνοντας ταυτόχρονα το ηθικό του Στρατεύματος.

Αυτούς που θέλησαν να επανέλθει το γένος ως βασική προυπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές και δεν θέλουν η Ελλάδα να «πνίγεται» στους λαθρομετανάστες και να μετατραπεί η Αθήνα σε Μέκκα, ο κ. Σαμαράς τους έδιωξε για να κάνει το χατίρι του κ. Βενιζέλου. Σύντομά όμως αν συνεχίσει στην τακτική αυτή η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου