Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αίγυπτος: Αθώοι 169 υποστηρικτές του Μόρσι για επεισόδια

Αιγυπτιακό δικαστήριο αθώωσε τη Δευτέρα 169 υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι για συμμετοχή τους σε βίαια επεισόδια το 2013, ανέφεραν δικαστικές πηγές.


Η εγκατεστημένη από τις ένοπλες δυνάμεις μεταβατική κυβέρνηση της χώρας έχει συλλάβει χιλιάδες υποστηρικτές του κ. Μόρσι και έχει προχωρήσει σε μαζικές δίκες μετά την αποπομπή του προερχόμενου από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αρχηγού του κράτους.
Στις δίκες - εξπρές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές φυλάκισης και σε θάνατο, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή.
Οι 169 κατηγορούμενοι κατηγορούνταν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, για συμμετοχή σε «ταραχές» κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε σε βίαια επεισόδια στο Κάιρο στις 14 Αυγούστου, όταν η αστυνομία σκότωσε εκατοντάδες υποστηρικτές του κ. Μόρσι σε δύο σημεία καθιστικών διαμαρτυριών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Ο απηνής διωγμός και καταστολή των ισλαμιστών μετά την ανατροπή του κ. Μόρσι κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, ενώ οι φυλακισμένοι ξεπερνούν τους 15.000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου