Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

ΞΕΧΑΣΤΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΠΑΛΑΜΗΣ


Σκηνές που μέχρι τώρα βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή στις περιπέτειες του Τζέημς Μποντ, σύντομα θα αποτελούν την καθημερινότητά μας....
Οι ειδικοί επιστήμονες και εφευρέτες πιστεύουν ότι στο άμεσο μέλλον, όταν θέλουμε να ξεκλειδώσουμε μια πόρτα ή ακόμα και να πραγματοποιήσουμε μια οικονομική συναλλαγή θα χρησιμοποιούμε... τις φλέβες των χεριών μας! Ξεχάστε τις πιστωτικές κάρτες, πόσο μάλλον τα μετρητά, ενώ ακόμα και τα δακτυλικά αποτυπώματα που κυκλοφόρησε πέρυσι η Apple ως σύστημα κλειδώματος του τελευταίου της iPhone, θεωρείται πια ξεπερασμένο καθώς χάκερς κατόρθωσαν να το αντιγράψουν και να το «σπάσουν». 
Η γεωμετρία στις φλέβες των χεριών μας όμως είναι το νέο βιομετρικό χαρακτηριστικό που οι εταιρίες συστημάτων ασφαλείας θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει την απόλυτη ασφάλεια για τους πολίτες. Είναι απόλυτα μοναδική σε κάθε άνθρωπο, όπως η ίριδα του ματιού και τα δακτυλικά αποτυπώματα, είναι όμως πολύ πιο δύσκολο να αντιγραφεί - τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς το «αποτύπωμα» που αφήνουν οι φλέβες κάθε ανθρώπινου χεριού θεωρείται «χαώδες». Επιπλέον, αυτό δεν αλλάζει με την ηλικία κι έτσι ένα βιομετρικό αποτύπωμα από τις φλέβες της παλάμης ενός ανθρώπου μπορεί να διατηρείται εφ' όρου ζωής. Εταιρίες όπως η Fujitsu έχουν ήδη μηχανήματα που σκανάρουν τις φλέβες της παλάμης, ενώ ήδη τα προσαρμόζουν και στα καινούρια laptops τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα αποτυπώματα των φλεβών μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρωτίστως στις ηλεκτρονικές αγορές, ενώ ήδη η αμερικανική εταιρία Biyo παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα να πληρώσουν με το αποτύπωμα της παλάμης τους, το οποίο εκείνη συνδέει αυτόματα με πιστωτική κάρτα. 


ploumistos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου