Κυριακή 16 Μαρτίου 2014
Έχεις πηγάδι; Πρέπει να το δηλώσεις | Ατζέντα 21
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 31 Β' /14.01.2014) όλα τα σημεία υδροληψίας όπως γεωτρήσεις και πηγάδια, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται ή όχι, πρέπει να καταχωρηθούν στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Για το σκοπό αυτό υποχρεούνται όλοι οι κάτοχοι/χρήστες τέτοιων σημείων οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια χρήσης νερού ούτε έχουν καταθέσει ποτέ αίτηση για να λάβουν άδεια χρήσης νερού, να τα δηλώσουν έως τις 15 Μαΐου 2014.
Η διαδικασία δεν αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών/ χρηστών σημείων υδροληψίας αλλά μόνο όσους δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια για τη δήλωσή τους στις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια Αττικής ή Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής).
Η διαδικασία είναι απλή αφού η αίτηση εγγραφής δεν συνοδεύεται από κανένα φάκελο/ δικαιολογητικό και κατατίθεται στον Δήμο.
Η αίτηση για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) συμπληρώνεται από τον αιτούντα και κατατίθεται στην Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου.
Προς τους Δημότες παρέχεται βοήθεια από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου για τον προσδιορισμό των συντεταγμένων της θέσης υδροληψίας. Εάν οι δικαιούχοι/ χρήστες ενός σημείου υδροληψίας είναι περισσότεροι του ενός (π.χ. πολυκατοικία) συμπληρώνονται όλα τα ονόματα ή γίνεται κοινή από όλους αίτηση.
Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ:
• Η εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. ενός σημείου υδροληψίας αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την αδειοδότηση.
• Στο Ε.Μ.Σ.Υ. εγγράφονται και τα ανενεργά σημεία υδροληψίας δηλαδή τα σημεία από τα οποία δεν αντλείται νερό.
• Η εγγραφή ενός ενεργού σημείου υδροληψίας στο μητρώο διασφαλίζει για κάθε νόμιμο χρήστη του τη δυνατότητα συνέχισης της χρήσης μέχρι την έκδοσης σχετικής άδειας χρήσης. Προϋπόθεση η κατάθεση αίτησης για αδειοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής έως και την 30-09-2014.
• Για τη σύνταξη κάθε συμβολαίου μεταβίβασης, δωρεάς, γονικής παροχής, αποδοχής κληρονομιάς ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος που αφορά σε ακίνητο όπου πραγματοποιείται υδροληψία (ενεργή ή ανενεργή), πρέπει να προσκομίζεται πιστοποιητικό εγγραφής του εν λόγω σημείου υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. ή να αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει το συμβόλαιο ο κωδικός εγγραφής στο Ε.M.Σ.Υ. Επίσης σε κάθε ιδιωτικό συμφωνητικό για μίσθωση ή κατά παραχώρηση χρήση του ακινήτου στο οποίο πραγματοποιείται υδροληψία, πρέπει να αναγράφεται ρητά και ο κωδικός εγγραφής στο Ε.M.Σ.Υ.
• Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. εκδίδεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
• Εάν δεν κατατεθεί αίτηση για εγγραφή σημείου υδροληψίας έως τις 15-05-2014 επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 – 5.000 ευρώ.
Πηγή: aftodioikisi.gr
Εδώ είναι και η μεγαλύτερη παγίδα όλων των εποχών που είναι επίσης το πλέον οξύμωρο όλων: Το νερό, που γίνεται μάχη να παραμείνει ως κοινωνικό αγαθό, από την μια έχει την τάση να ιδιωτικοποιηθεί, από την άλλη η οποιαδήποτε μικρή ιδιωτική του πηγή θεωρείται -βάσει της Ατζέντας 21- ότι δεν μπορεί να παραμείνει ιδιωτική πρέπει να κοινωνικοποιηθεί.
Μάλλον για να ιδιωτικοποιηθεί κατόπιν από τις μεγάλες εταιρείες και αφού εμφιαλωθεί να πουληθεί πίσω στους ιδιοκτήτες. Κι όλο αυτό το μπουρ@@λο, λέγεται 'Βιώσιμη Ανάπτυξη' της Ατζέντα 21 - η 'πράσινη' ατζέντα που σχεδιάστηκε για μας, χωρίς εμάς μέσα...
πηγή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου