Οι φρικιαστικές ειδήσεις από τα Ισλαμικά και αλλόφυλα κράτη, δεν παύουν να έρχονται με ραγδαίους ρυθμούς και να συγκλονίζουν με τις τραγωδίες που κρύβουν πίσω τους. Η παρακάτω είδηση αποτελεί αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ‘’Παραπολιτικά’’ και δυστυχώς δείχνει τα ήθη και την κουλτούρα κοινωνιών, που μαζικά στέλνουν τους πολίτες τους ως μετανάστες στην Ευρώπη.
Ένα κορίτσι 8 ετών από την Υεμένη, πέθανε τη πρώτη νύχτα του γάμου του εξαιτίας των εσωτερικών τραυμάτων που προκλήθηκαν με την σεξουαλική επαφή με τον 40χρονο σύζυγό του. Οι οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν τη σύλληψη του άνδρα που έχει την πενταπλάσια ηλικία του άτυχου παιδιού.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Hardh, στα βορειοδυτικά της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία. Αυτό είναι ένα ακόμη κρούσμα του υπάρχοντος ζητήματος όπου ανήλικα άτομα εξαναγκάζονται σε γάμο.
Σύμφωνα με τον οργανισμό του ΟΗΕ (UNFPA) : “ανάμεσα στο 2011 και 2020, περισσότερα από 140 εκατομμύρια κορίτσια θα γίνουν ανήλικες νύφες. Επιπλέον από αυτά τα 140 εκατομμύρια κορίτσια τα οποία θα παντρευτούν πριν τα 18 τους, τα 50 εκατομμύρια θα είναι κάτω από την ηλικία των 15.” Σύμφωνα με τις αναφορές πάνω από το ένα τέταρτο των κοριτσιών που παντρεύονται δια της βίας στην Υεμένη είναι κάτω των 15.
Κατά αυτόν τον τρόπο δεν χάνουν μόνο την πρόσβασή τους στην υγεία και την παιδεία, αλλά είναι συχνά θύματα σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. ‘Ενα από τα κύρια ζητήματα είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας κοινά αποδεκτός όρος της έννοιας “παιδί” σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες ανά χώρα και ελάχιστη προστασία για τα νεαρά άτομα που υποφέρουν. Η θέσπιση ενός τέτοιου ηλικιακού ορίου είναι η κύρια προτεραιότητα οργανισμών όπως το HRC που εξέδωσε μια έκθεση 54 σελίδων στην οποία καταγράφονται η δια βίου βλάβες στα νέα κορίτσια τα οποία παντρεύονται σε μικρή ηλικία.
Οι περισσότεροι οργανισμοί συμφωνούν ότι τα 18 χρόνια θα έπρεπε να είναι η νόμιμη ηλικία γάμου. Τον Φεβρουάριο του 2009, ψηφίστηκε ένας νόμος στην Υεμένη ο οποίος έθετε ως όριο τα 17 χρόνια ως ελάχιστη ηλικία για τελεσθεί ένας γάμος. Δυστυχώς αντικαταστάθηκε καθώς συντηρητικοί νομοθέτες τον χαρακτήρισαν “αντι-ισλαμαμικό.”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου