Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Τα Δέκα πιο Ευφυή Ζώα στον Πλανήτη...

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε θεωρητικά τα πιο έξυπνα ζώα στον πλανήτη, αλλά δεν κατέχουμε τον κόσμο μόνοι μας.

 
Τα επόμενα δέκα ζώα δεν είναι αρκετά έξυπνα για να γίνουν επιστήμονεςαλλά δεν είναι και τόσο χαζά όπως ίσως νομίζαμε....

10 - Χταπόδι

Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο έξυπνα πλάσματα της θάλασσας. Αυτό το ζώο γίνεται ελάχιστα κατανοητό, αλλά οι επιστήμονες ανακαλύπτουν συνεχώς νέες και εντυπωσιακές ικανότητες για το χταπόδι.Παίζουν την επίλυση προβλημάτων, την πλοήγηση μέσα από λαβύρινθους και έχουν μια σεβαστή βραχυπρόθεσμη μνήμη.



09 - Περιστέρι


 Έχει μεγάλη μνήμη που μπορει να αναγνωρίζει τον εαυτό του στον καθρέφτη, μπορεί να θυμηθεί εκατοντάδες διαφορετικές εικόνες / φωτογραφίες και να μάθει διαδρομές απο-προς το σπίτι του από μεγάλες αποστάσεις.




 

08 - Χοίροι

 Λέγεται ότι έχουν συναίσθημα, ευαισθησία, πληγωμένα συναισθήματα και βαριούνται εύκολα. Είναι πολύ κοινωνικά με τους ανθρώπους και είναι εκπαιδεύσιμα. Μερικοί λένε ότι είναι πιο εκπαιδεύσιμα από τα σκυλιά.Στα εργαστήρια, οι χοίροι παίζουν video games καλύτερα από τα πρωτεύοντα θηλαστικά. Οι χοίροι μπορούν επίσης να ονειρεύονται και να αναγνωρίσουν τα δικά τους ονόματα.


 



07 - Σκύλος

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, πολύ κοινωνικά για τον άνθρωπο, μπορούν να καταλάβουν τις εντολές και την υπακοή. Τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν και να θυμούνται πρόσωπα ζώων ή ανθρώπινα που έχω γνωρίσει, μπορούν να αναγνωρίζουν ραδιόφωνο, τηλεόραση, κλπ. Επίσης είναι ευαίσθητα, ζηλιάρικα και δεν θα ξεχνούν κάποιον που τους πλήγωσε για ολόκληρη τη ζωή τους.


06 - Παπαγάλος

Οι παπαγάλοι είναι ευρέως αναγνωρισμένοι ως τα πιο έξυπνα πουλιάΜπορούν να κάνουν πολλά θαυμάσια πράγματα με το εκπληκτικό ράμφος τουςΈνας Παπαγάλος μπορεί να μιμηθεί τα ανθρώπινα λόγιανα κατανοήσει τις έννοιεςμπορεί να θυμηθεί πολλά λόγια και να κάνουν προτάσεις.





05 - Αρουραίοι  

Ο αρουραίος είναι ένα ιδιαίτερα ευφυές αλλά πολύ δυσφημισμένο ζώω στους δυτικούς πολιτισμούςΧρησιμοποιείται ευρέως στην έρευναως πειραματόζωο έχει γίνει γνωστό για να βρίσκει συντομεύσειςκενά και οδούς διαφυγής σε εργαστηριακά πειράματα που σχεδιάστηκαν από τα κορυφαία επιστημονικά μυαλά της εποχής μας.




04 - Πρόβατο 

Βρετανοί επιστήμονες και ερευνητές δήλωσανότι τα πρόβατα έχουν μια απίστευτηενστικτώδη ικανότητα και ευφυΐα πέρα από τη φαντασία σας. Αν απειλούνταικάνουνμεγάλες ομάδες και τρέχουν μακριά από κοινού από τα αρπακτικά ζώα.Το πρόβατομπορεί να θυμηθεί και να εντοπίσει τα πρόσωπα άλλων ζώων, αλλά και τα πρόσωπα ανθρώπων. 




03 - Δελφίνια

Τα δελφίνια είναι εξαιρετικά κοινωνικά ζώα.Μπορούν να βρουν τους συγγενείς τους αν χωρίστουν μίλια μακριά στη θάλασσα για άγνωστο λόγο, αλλά έχουν και τη δική τους γλώσσα για να επικοινωνουν. 




02 - Ελέφαντας

Ο εγκέφαλος του ελέφαντα είναι πολύ βαρύς, ζυγίζει περίπου 5 κιλά ή περισσότερο. Άλλα μεγάλα θηλαστικά, όπως οι ρινόκεροι και ιπποπόταμοι δεν έχουν αυτό το είδος του μεγέθους του εγκεφάλου. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι οι ελέφαντες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν διάφορα αντικείμενα με δημιουργικούς τρόπους, χωρίς να διδάσκονται από πρώτο χέρι. Είναι γνωστοί για τον καθαρισμό της τροφής τους και χρησιμοποιούν εργαλεία με διάφορους τρόπους στην άγρια ​​φύση, μπορούν ακόμα να ακολουθήσουν τις εντολές του ανθρώπου σε συνθήκες αιχμαλωσίας. 

01 - Γορίλες και Χιμπατζήδες

 Οι εντυπωσιακές πνευματικές ικανότητες των ζώων αυτών έχουν συναρπάσει από καιρό τους ανθρώπους. Μπορούν να χρησιμοποιούν εργαλεία και να κυνηγούν από κοινού, να είναι σε θέση επίλυσης προβλημάτων, μπορούν να μάθουν τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους, ακόμα μπορούν να θυμηθούν το όνομα για άτομα που δεν έχουν δει εδώ και πολλά χρόνια.







enalaktikimatia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου