Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΡΜΑ!!!!Ο Wolfgang Soible πρότεινε ξαφνικά νέο δάνειο για την Ελλάδα! Τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος;ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!


Η διαβόητη Τριμερής Επιτροπή αποφασίζει πριν από μας... για μας!




Φώτιος Μπαμπάνης
Δικηγόρος – Ιστορικός ερευνητής


Τις μέρες αυτές στο Παρίσι έλαβε χώρα μία μυστική σύσκεψη της περίφημης Τριμερούς Επιτροπής ή όπως αλλιώς διεθνώς λέγεται της Trilateral Commission... Αλλά αυτή η επιτροπή δεν είναι μια τυχαία ομάδα ανθρώπων, πρόκειται για την επιτροπή σύμβολο του διεθνούς καπιταλισμού! Η συγκεκριμένη επιτροπή απαρτίζεται από ορισμένα εξέχοντα στελέχη της Παγκόσμιας Οικονομίας και του Παγκόσμιου Τραπεζικού Συστήματος. 

Έτσι λοιπόν η Επιτροπή αυτή, η οποία όπως προείπαμε είναι κατά την ταπεινή μας άποψη η πιο ισχυρή επιτροπή του σύγχρονου νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος, απαρτίζεται από εκλεκτά μέλη όπως: τον γνωστό και μη εξαιρετέο κορυφαίο παγκόσμιο τραπεζίτη Rockefeller, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο ιδρυτής της, επίσης δε επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού τμήματος της επιτροπής είναι ο γνωστός Jean-Claude Trichet και μέλη της είναι επίσης οι σύγχρονοι Ιταλοί πρωθυπουργοί όπως οι Enrico Letta και Mario Monti... 

Από Ελληνικής πλευράς στην επιτροπή αυτή μετέχουν ο γνωστό και μη επίσης εξαιρετέος πρώην πρωθυπουργός και πρώην τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, ο Παναγής Βουρλούμης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου της οικογένειας που μαζί με την οικογένεια Κανελλόπουλου ελέγχουν την πολιτική τσιμεντοβιομηχανία «Τιτάν»... 

Αυτή λοιπόν η επιτροπή η οποία ονομάζεται Τριμερής, ονομάζεται έτσι για ποιο λόγο; Γιατί έχει ως στόχο την συνεργασία και την αλληλοκατανόηση των επιχειρηματιών και των επενδυτών μεταξύ των τριών ηπείρων: των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Ασίας. Επειδή λοιπόν αυτός είναι στόχος και ο σκοπός της, γι’ αυτό και φέρει την ονομασία Τριμερής, διότι καλύπτει τις τρείς αυτές τεράστιες ηπείρους, όπου και βρίσκονται οι κορυφαίες χώρες και οι κορυφαίες εκείνες βιομηχανίες, οι οποίες ουσιαστικά κυριαρχούν στην οικονομική ζωή του πλανήτη. 

Η ιδρυτική διακήρυξη της Trilateral Commission για την προώθηση της ανώτερης συνεργασίας μεταξύ Βόρειας Αμερικής, Δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας θέτει αναφέρετες προτεραιότητες στην καλλιέργεια της αλληλεξάρτησης ως γεγονός του σύγχρονου κόσμου που υπερβαίνει και επηρεάζει τα εθνικά συστήματα και την ανάπτυξη αποτελεσματικής συνεργασίας τόσο των δικών τους των συμφερόντων όσο και αυτό του υπόλοιπου κόσμου. Γι’ αυτό λοιπόν βλέπουμε εδώ και επισημαίνουμε ότι στην αρχή της διακήρυξης καταρχήν ομιλεί ευθέως για υπέρβαση των εθνικών συστημάτων. 

Άρα δηλαδή η συγκεκριμένη επιτροπή που ονομάζεται Τριμερής και όπως προείπαμε αναφέρεται στις τρείς ηπείρους Αμερική, Ευρώπη και Ασία ουσιαστικά έχει σαν σκοπό τα μέλη της και όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή να υπερβούν τα εθνικά όρια ή έχει σαν βασικό της στόχο προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι της επιτροπής και της συγκεκριμένης οργάνωσης να παραγκωνιστούν, να τεθούν στο περιθώριο ή σε κάθε περίπτωση να κάνουν υπέρβαση των εθνικών συμφερόντων εκάστης χώρας ή ακόμη και αυτών των εθνικών κυριαρχιών των κρατών της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής για τα οποία ενδιαφέρεται η Τριμερής επιτροπή! 

Επίσης για να μπορέσει να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο της, που αφορά την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, τα μέλη θα πρέπει να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται πιο στενά για την υλοποίηση συντονισμένων πολιτικών σε άτομα που επηρεάζουν τα κοινά τους συμφέροντα, να απέχουν από μονομερείς ενέργειες ασυμβίβαστες με την αλληλεξάρτηση τους και να επωφεληθούν από τους υφιστάμενους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου τους. 

Έτσι λοιπόν βλέπουμε πως μία υπερεθνική οργάνωση τραπεζιτών που ουσιαστικά κυβερνά και διοικεί όχι μόνο οικονομικά αλλά de facto ολόκληρο τον πλανήτη ασχολήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο Παρίσι με την Ελλάδα και αυτό που έχει τεράστια σημασία για μας είναι ποια ήταν η απόφαση της Τριμερούς επιτροπής για την χώρα μας. Τα μέλη της τριμερούς επιτροπής αποφάσισαν το εξής: ότι πρέπει να επιδιωχθεί η κλιμάκωση της στήριξης της Ελλάδας στην προσπάθεια της να αποφύγει νέο δανεισμό από τους εταίρους της και να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, μέσω της πρώτης έκδοσης κατοίκων ομολόγων μετά την ένταξη της στα μνημόνια! 

Γιατί λοιπόν ξαφνικά τώρα αυτή η Τριμερής επιτροπή όψιμα ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και αυτό το οποίο λέει τι αποτελεί ευθέως; 

Αποφάσισαν τα μέλη αυτής της επιτροπής ερήμην της χώρας μας, ασφαλώς χωρίς εμάς αλλά για... μας (!), ότι πρέπει οι ίδιοι να στηρίξουν την κίνηση της χώρας μας ως προς την πλήρη απομάκρυνση της από την Γερμανική επιρροή προκειμένου η χώρα μας να επιστρέψει στις αγορές. Δηλαδή με λίγα λόγια την πλήρη αποσύνδεση της Ελλάδας από το Γερμανικό άρμα, στο οποίο έχει προσδεθεί μετά τα μνημόνια του ΔΝΤ και τα μέτρα της Μέρκελ σε βάρος μας και βέβαια μετά την αποσύνδεση αυτή η οποία όμως για ποιό λόγο προτείνεται; 

Νοιάζονται τόσο πολύ να σώσουν έστω και στην ύστατη ώρα το λαό μας και τον τόπο μας από την εξαθλίωση, την εξουθένωση και την πλήρη βιολογική εξαφάνιση του λαού μας που συντελείται καθημερινά με όλα αυτά τα μέτρα και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια; Αυτό άραγε τους ενδιαφέρει ξαφνικά; Ασφαλώς και όχι! 

Η Τριμερής επιτροπή προτείνει κάτι (το οποίο πρέπει να τολμήσουμε να πούμε αντικειμενικά) που είναι η ενδεδειγμένη λύση για τη χώρα μας υπό το κράτος των συγκυριών που σήμερα συντρέχουν στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη! Πλην όμως δεν το κάνουν γιατί τους έπιασε ο πόνος, ούτε γιατί ξαφνικά έγιναν φιλέλληνες!... Απώτερος σκοπός τους είναι να ανακτήσουν την επιρροή τους πάνω στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα πλέον θεωρημένη από γεωπολιτικά κριτήρια αποτελεί ένα κρίσιμο κόμβο όσον αφορά τον δρόμο των υδρογονανθράκων και του πετρελαίου... Άρα λοιπόν η Ελλάδα η οποία γεωπολιτικά είναι κρίσιμη ως χώρα με τους νέους δρόμους των υδρογονανθράκων έχει ήδη προστεθεί μετά το 2009 οριστικά και αμετάκλητα στο Γερμανικό άρμα. 

Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει γρήγορα να αποσυνδεθεί απ’ το Γερμανικό άρμα και να περάσει ξανά στο άρμα του Ευρωατλαντισμού και τούτο βέβαια δεν οφείλεται μόνο στα γεωπολιτικά, οικονομικά και άλλα συμφέροντα, οφείλεται και στο γεγονός ότι το Βερολίνο εμφανίζει ενισχυτικά αυξανόμενη ηγεμονική συμπεριφορά επί των διεθνών οικονομικών ισορροπιών. Γι’ αυτό πρέπει να τεθεί ένας φραγμός στον ηγεμονισμό του Βερολίνου και του Δ΄ Ράιχ το οποίο είναι σε εξέλιξη! 

Αυτή τη στιγμή ξαφνικά λοιπόν, έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η στροφή του γνωστού και μη εξαιρετέου Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος επέζησε και στην πρόσφατη κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατικών και Χριστιανοδημοκρατικών, του Wolfgang Soible ή αλλιώς του γνωστού αιματοβαμμένου λύκου της Γερμανίας και της Ευρώπης, ο οποίος πρότεινε ξαφνικά νέο δάνειο για την Ελλάδα! Τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος; Τώρα μας θυμήθηκε; 

Όχι βέβαια! Το θέμα είναι ξεκάθαρο. Τα γεωπολιτικά και στρατηγικά-οικονομικά συμφέροντα τα οποία συνδέονται άμεσα με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων πετρελαίου και με τις διελεύσεις των αεραγωγών μέσα από την Ελλάδα είναι αυτά τα οποία θα καθορίσουν την πορεία της χώρας μας και τώρα και στο μέλλον. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο γίνεται στην περιοχή μας ένας πολύ σκληρός ανταγωνισμός και αυτή τη στιγμή συγκρούονται τα συμφέροντα του Ευρασιατικού Άξονα με τον Ευρωατλαντικό και παράλληλα και με τον Γερμανικό Άξονα, ο οποίος έχει επικρατήσει μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. 

Βέβαια, από τη μια πλευρά αυτό το ντόμινο συγκρούσεων συμφερόντων που γίνεται στην περιοχή μας είναι μεν επικίνδυνο, σε περίπτωση όμως που τα ηνία της χώρας τα έχει μία Εθνική Πατριωτική Κυβέρνηση μπορεί εύκολα να εκμεταλλευτεί όλους αυτούς τους ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις όλων αυτών πλανητικών αξόνων προς το συμφέρον και το όφελος της χώρας. 

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο στην παρούσα φάση η απόφαση της Τριμερούς, έστω και αν κινείται για να υλοποιήσει τις δικές τις αρχές και τα δικά τις συμφέροντα, για τη χώρα μας, έστω και ερήμην μας, είναι πάρα πολύ θετική! Η σωτηρία της Ελλάδος και το μέλλον της στην παρούσα φάση λόγω και των ανωτέρω διεθνών συγκυριών και του διεθνούς ανταγωνισμού είναι μόνο μία: η άμεση απεξάρτηση από το άρμα του Βερολίνου και η πρόσδεση αυτή τη στιγμή και για όσο διάστημα το εθνικό συμφέρον το επιτρέπει στον Ευρωατλαντικό Άξονα! Και βέβαια αυτό το οποίο το τονίζουμε κατεξοχήν εδώ και πάνω από ένα χρόνο στον γραπτό μας λόγο και στον προφορικό εδώ και πολλά έτη... 

Ο περίφημος άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ είναι αυτός ο οποίος σώζει και τη χώρα μας και την Κύπρο και τον Ελληνισμό! Είναι ο άξονας πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ΑΟΖ τριών κρατών και είναι ο στρατηγικός, γεωπολιτικός, οικονομικός άξονας εκείνος ο οποίος θα αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή και θα αναδείξει την χώρα μας σε μία τοπική ισχυρή περιφερειακή δύναμη, αλλά και σε έναν ισχυρό παράγοντα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου! Και βέβαια έτσι μόνο θα τεθεί φραγμός στα σχέδια τα οποία είναι σε εξέλιξη και τα οποία αποβλέπουν στην γεωπολιτική ανάπλαση των συνόρων των χωρών της νοτιοανατολικής Μεσογείου... 

Γι’ αυτό λοιπόν επικροτούμε με συγκρατημένη αισιοδοξία τις αποφάσεις της Τριμερούς! Και αυτό το περιστατικό για ακόμη μία φορά καθιστά πιο επίκαιρο από ποτέ την άμεση αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, την απομάκρυνση από την εξουσία του δικομματικού κοινοβουλευτικού εκτρώματος Βουβουζέλου-Σαμαρά και την άνοδο στην εξουσία της γνήσιας Ελληνικής Πατριωτικής Κυβέρνησης, η οποία πραγματικά θα εκμεταλλευτεί όλα τα ως άνω όπως τα αναλύσαμε: το ως άνω ντόμινο γεωπολιτικών, οικονομικών και στρατηγικών συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την σωτηρία του λαού και του τόπου!!! 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνική Άνοδος» το βιβλίο του Φώτιου Μπαμπάνη «Συγκριτική ιστορία Βυζαντίου και Μεταπολίτευσης». Για παραγγελίες, στο τηλ. 6978 693448.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου