Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δίδακτρα-πρόστιμα για τους "αιώνιους" φοιτητές


Πρόστιμο με τη μορφή διδάκτρων φαίνεται πως προτείνει ο ΟΟΣΑ για τους αιώνιους φοιτητές, ως αντιπρόταση στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για διαγραφή των εν λόγω φοιτητών.




Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, το σχέδιο για δίδακτρα στους αιώνιους φοιτητές υπάρχει από την εποχή που ήταν υπουργός Παιδείας η Άννα Διαμαντοπούλου και περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση της δωρεάν διανομής των φοιτητικών συγγραμμάτων και αντικατάσταση της με κουπόνι αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λύση για τους «αιώνιους» φοιτητές δεν θα είναι εύκολη, αφού πρέπει να συνδράμουν και τα ΑΕΙ που με τη σειρά τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις φοιτητικές παρατάξεις.

Μάλιστα, οι πρυτάνεις του Καποδιστριακού και Αριστοτέλειου, Πελεγρίνης και Μυλόπουλος, έχουν δηλώσει πως δεν προτίθενται να κάνουν καμία ενέργεια για την επίλυση του θέματος μέχρι τον Αύγουστο, οπότε και λήγει η θητεία τους.

Ο κ. Πελεγρίνης δηλώνει: "Θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα ώστε να υπάρξει η σχετική πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη οργανισμούς των Ιδρυμάτων και ακολούθως στους εσωτερικούς κανονισμούς τους".

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την άλλη αναμένεται να προωθήσει λύση που θα χωρίζει τους αιώνιους φοιτητές σε δύο κατηγορίες:

Σε αυτούς οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και θα σταματήσουν να φοιτούν και σε αυτούς που καθυστερούν στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και θα ισχύσει για αυτούς ό,τι προβλέπει ο νόμος Διαμαντοπούλου.

Ωστόσο, η όποια απόφαση δεν θα εφαρμοστεί πριν την ανάδειξη νέων πρυτάνεων, ενώ κανείς δε γνωρίζει αν οι κκ Πελεγρίνης και Μυλόπουλος θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα ή μία ακόμα υποψηφιότητά τους απαγορευτεί από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται οι νέοι πρυτάνεις να είναι άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές απόψεις.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου