Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γερό πολιτικό ‘χαστούκι’ του Γκιουλ στον Ερντογάν…


Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπτουλάχ Γκιουλ δεν δίστασε να «αδειάσει», απόλυτα και κυριολεκτικά τον Ερντογάν, δηλώνοντας δημόσια ότι δεν υφίσταται καμία διεθνής συνομωσία κατά της Τουρκίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα εμμέσως τον εαυτό του στο εξωτερικό, ως η μετριοπαθής, λογική και μη… ψυχωτική λύση για την επόμενη μέρα.




«Δεν αποδέχομαι τις φήμες για εμπλοκή ξένων δυνάμεων. Δεν πιστεύω σε αυτές τις θεωρίες συνομωσίας βάσει των οποίων κάποιοι επιθυμούν να καταστρέψουν την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, καταρρίπτοντας όλες τις αιτιάσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν, τις οποίες χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να καλύψει την οσμή των σκανδάλων που όζουν, εντός του περιβάλλοντος και το κόμματός του.

«Φυσικά η Τουρκία έχει εχθρούς. Συγκεκριμένες ομάδες επιβράβευαν το έργο μας επί και δεκαετία. Τώρα που μας ασκούν κριτική γιατί αυτό είναι ζήτημα; Οι δηλώσεις αυτές (περί συνομωσίας) είναι για τα χώρες του Τρίτου Κόσμου», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος, προκαλώντας σίγουρα ανατριχίλα και περαιτέρω… ημικρανίες (από το επίπεδο του… πονοκέφαλου πρέπει να έχει ξεφύγει από καιρό) στον Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του προέδρου Γκιουλ εξωτερίκευσαν, έτι περαιτέρω, το χάσμα που υπάρχει πλέον μεταξύ της πολικής και πολιτειακής ηγεσία στην Τουρκία, ένα χάσμα που είναι πλέον αγεφύρωτο, όπως αποδεικνύουν και οι κινήσεις υπονόμευσης κατά του Γκιούλ, στις οποίες έχει προβεί, επανειλημμένα ο Ερντογάν.

Το χάσμα αυτό διχάζει και το κυβερνών ισλαμιστικό AKP, κάνοντας σίγουρα τον Φετουλάχ Γκιουλέν να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου