Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο Ε. Βενιζέλος «κήρυξε πόλεμο» στον Β. Πούτιν και εμπλέκει την Ελλάδα σε περιπέτειες


Θυμάστε όταν η Δύση ήθελε να εισβάλλει στη Συρία και πρώτος και καλύτερος βγήκε και «χαιρέτησε» την εισβολή, που τελικά δεν έγινε ποτέ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Τότε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της μνημονιακής κυβέρνησης 

κατάφερε, από τη βιασύνη του να δείξει πόσο «πιστός σύμμαχος» είναι, να χαλάσει μια για πάντα τους ιστορικούς δεσμούς της χώρας μας με τη Συρία, που τόσο είχε κοπιάσει να οικοδομήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον πατέρα Άσαντ.

Της Συρίας των Άσαντ που υπήρξε πιστή σύμμαχός μας, σε όλες τις κρίσεις που είχαμε με την Τουρκία και μάλιστα είχε σταθεί και στο πλευρό μας όχι μόνο ηθικά αλλά και στρατιωτικά.

Τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με νέα του δήλωση «τινάζει» αέρα τις σχέσεις μας και με τη Ρωσία, υιοθετώντας πλήρως τη γραμμή Μέρκελ, δίχως καν να υπολογίσει τις διακριτικές αποστάσεις που κρατά ο Μπάρακ Ομπάμα, με τις δήθεν «κυρώσεις» που εξήγγειλε, μην υπολογίζοντας την εξάρτηση της χώρας μας από το ρωσικό φυσικό αέριο, μην σκεπτόμενος καν ότι η ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία είναι στο στόχαστρο του καθεστώτος του Κιέβου και κοντά στους ρωσόφωνους συμπολίτες τους.

Για τον κ. Ε. Βενιζέλο η «εθνική εξωτερική πολιτική» είναι άγνωστες λέξεις. Κάνει ό,τι του πουν δίχως να υπολογίζει ούτε μια στιγμή τα συμφέροντα της Ελλάδας. Δίχως να κρατά, έστω, μια… πισινή, που λέει κι ο λαός, που δεν γνωρίζει από… διπλωματία όπως την κατέχει ο γίγαντας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, προέβη στο εξής σχόλιο σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη χθεσινή συζήτηση για την Ουκρανία.

«Η ευρωπαϊκή απάντηση είναι πολύ σαφής και ισχυρή. Η βάση μας είναι πάντα ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, αλλά βεβαίως και η ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη. Είναι ιστορική η αποστολή μας να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή μας ήπειρο. Είναι πολύ σαφές ότι η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου για την εφαρμογή ορισμένων κυρώσεων αποτελεί ένα πολύ καθαρό μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας.

Από την άλλη πλευρά, κρατούμε πάντα ανοικτά τα διάφορα κανάλια του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου, γιατί χρειαζόμαστε αυτό το διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί μια τελική, αποδεκτή λύση».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει καθαρό μήνυμα αποφασιστικότητας στον Βλάντιμιρ Πούτιν; Και βγάζει την Ελλάδα στη σέντρα για χάρη των γερμανικών συμφερόντων; Θαυμάστε τον!





1 σχόλιο: