Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Προεκλογικά, χάρισαν ολόκληρο κτίριο σε μουσουλμάνο επιχειρηματία


Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πουλάει, χαρίζει μουσουλμανικά σχολεία… και πληρώνεται τοις μετρητοίς σε… ψήφους!




Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Προφανώς αυτή η χώρα δεν έχει ανάγκη από χρήματα. Προφανώς, δεν υπάρχει οικονομική κρίση και στην κυβέρνηση του «πρωθυπουργού» Σαμαρά, τα χρήματα περισσεύουν, οπότε και τα χαρίζει. 
Προφανέστατα, κάποιοι έχουν υπερβεί κάθε όριο θρασύτητας και -όντας αδίστακτοι υπηρέτες των κομματικών τους συμφερόντων- αποφάσισαν πως έχουν τη δυνατότητα να χαρίζουν ελληνική κρατική περιουσία όχι στον οποιονδήποτε… αλλά σε εκείνον ή σε εκείνους που έχουν ως «προίκα» μία καλή δεξαμενή ψήφων.
Το γεγονός αυτό καθεαυτό, αποτελεί όνειδος την ελληνική πολιτεία και δη την κυβέρνηση του πατριώτη Αντώνη Σαμαρά, αφού κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε η παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης στον μουσουλμάνο επιχειρηματία – ιδιοκτήτη των δύο συγκεκριμένων ιδιωτικών μουσουλμανικών – μειονοτικών σχολείων!!! Με δεδομένη την πολιτική της Άγκυρας στην ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας της μειονοτικής εκπαίδευσης, πρόκειται για "παραχώρηση" σε στρατηγικό - κομβικό σημείο της ασκούμενης τουρκικής πολιτικής επί της Ελληνικής Θράκης!

Η είδηση δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης και έγινε γνωστή δια στόματος του ίδιου του ιδιοκτήτη, κ. Ριζά, ο οποίος περιχαρής την Πέμπτη προ των εκλογών, διεμήνυε σε όλους τους γνωστούς του πως το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε μία κίνηση αβρότητας, χαρίζοντάς του, με πράξη παραχώρησης, την κυριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων της συγκεκριμένης ιδιωτικής σχολικής μονάδας!!!

Ακόμη και εάν έχουμε τις καλύτερες προθέσεις έναντι της κυβέρνησης Σαμαρά, η συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά και χρόνος υλοποίησής της, προδίδουν –δυστυχώς- μία συναλλαγή του ελληνικού κράτους (βλ. κυβέρνηση) με μουσουλμάνο επιχειρηματία του οποίου η επιχειρηματικότητα στηρίζεται και ενισχύεται ποικιλοτρόπως από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Μία συναλλαγή που ζημιώνει οικονομικά εξόφθαλμα το ελληνικό δημόσιο, ταυτόχρονα, όμως επισημοποιεί την άνιση μεταχείριση των κατοίκων της Θράκης από μία υδροκέφαλη κυβέρνηση. Τέλος, αποδεικνύεται ένα τμήμα της προεκλογικής και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα συναλλαγής, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση εξασφάλισε την μουσουλμανική ιδιοκτησία των κτιριακών εγκαταστάσεων του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης.

Φυσικά, δική μας απορία, είναι: Εάν η κυβέρνηση Σαμαρά ένιωθε σαν «βάρος» το συγκεκριμένο ακίνητο (που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχει αρκετά υψηλή αξία) και προφανώς δεν επιθυμούσε να εισπράξει χρήματα από την πώληση ή την περαιτέρω ενοικίασή του, τότε γιατί αυτό το κτίριο δεν παραχωρήθηκε σε κάποιον χριστιανό κάτοικο της περιοχής ή σε κάποιον σύλλογο, αλλά προτιμήθηκε (και τονίζουμε λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές) να παραχωρηθεί σε ένα αρκετά ευκατάστατο μουσουλμάνο επιχειρηματία;

Εάν, πάλι, η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν μία «κίνηση καλής θέλησης» της κυβέρνησης, μπορεί άραγε να μας ενημερώσει κάποιος κυβερνητικός «υπεύθυνος», σε ποιόν ακριβώς απευθυνόταν αυτή η «κίνηση καλής θέλησης» και, επίσης, ποια ήταν η προσδοκία της Ελληνικής κυβέρνησης μέσα από αυτή την «ευγενική παραχώρηση»;

Επίσης, μπορεί ο κύριος Σαμαράς να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας, πόση είναι η οικονομική ζημία ή η απώλεια εισροής χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο; Ή, μήπως, κάποιοι συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα κομματικά τους συμφέροντα και οφέλη (βλ. ψήφους) εις βάρος της οικονομίας της χώρας;

Άραγε, με αυτόν τον τρόπο σχεδιάζουν να σώσουν την χώρα, να παύσουν την διαφθορά και να κυβερνήσουν με διαφάνεια;
Άραγε, με αυτόν τον τρόπο επιβάλλουν την ισότητα, την ισονομία και την ισοπολιτεία μεταξύ των πολιτών της χώρας;
Άραγε, με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν πως ενεργούν υπέρ των εθνικών συμφερόντων;

Με βάση αυτή το προεκλογικό γεγονός της από την πλευρά της κυβέρνησης Σαμαρά "ευγενικής παραχώρησης" των κτιριακών εγκαταστάσεων του μειονοτικού Γυμνασίου - Λυκείου Ξάνθης, αλλά και με άλλα περιστατικά τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται στον Τύπο από έγκριτους δημοσιογράφους που γνωρίζουν τα συμβαίνοντα στην Ελληνική Θράκη, δημιουργούνται μείζονα ερωτήματα σχετικά με την διάθεση -εκ μέρους των κυβερνώντων- ειλικρινούς και πατριωτικής αντιμετώπισης των όσων συμβαίνουν στην Θράκη από την πλευρά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή της Τουρκίας. 
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πάντως, δείχνουν πως Αθήνα και Άγκυρα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία προς κατεύθυνση που οδηγεί την Ελλάδα σε εθνική ήττα και ντροπή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου