Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΤΩΡΑ! Γιανούκοβιτς: "Είμαι πρόεδρος. Δεν το έσκασα. Έγινε πραξικόπημα κι ήθελαν να με σκοτώσουν. Θα γυρίσω"


Του Στρατή Μαζίδη

Με καθυστέρηση 10 λεπτών σε μέρος που είχε κρατηθεί άγνωστο μέχρι λίγη ώρα πριν τη συνέντευξη, έκανε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς στο Ρόστοφ ον Ντον.



Η συνέντευξη δόθηκε κατώ από δρακόντεια μέτρα με έλεγχο διαβατηρίων των δημοσιογράφων και απαγόρευση να φέρουν εντός αιθούσης ακόμη και νερό.  

Ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι "είμαι και θα παραμείνω ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας".

Στη συνέχεια σχολίασε: "οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες που δε με θεωρούν πρόεδρο, το λένε επειδή υποστηρίζουν ότι το έβαλα στα πόδια. Δεν είναι έτσι. Όταν οι διαδηλωτές κατέλαβαν τα κυβερνητικά κτίρια παράνομα και με τη βία, ήμουν στην Ουκρανία".

Ο Γιανούκοβιτς έκανε λόγο για παράνομες εκλογές στις 25 Μαΐου καθώς θα τις διεξάγει "μια κλίκα άρπαξε την εξουσία μέσω πραξικοπήματος" και πιστεύει ότι ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας της χώρας δε θα υπακούσουν τις εντολές της ενώ δήλωσε ότι θα στραφεί δικαστικά και κατά της σχεδιαζόμενης οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την προσωρινή κυβέρνηση της χώρας.

Τέλος ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς είπε πως "είμαι ζωντανός, έφυγα από την Ουκρανία διότι σχεδιάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επανέλθω στο Κίεβο".



* με πληροφορίες από το ITAR TASS


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου