Κυριακή 2 Μαρτίου 2014
Τις τραγικές εκθέσεις σοκ τις διαβάζει ο Πρωθυπουργός πριν μιλήσει και αποφασίσει;
Του Κώστα Βουκελάτου
Η ΤΡΟΙΚΑ ήρθε πάλι απαιτώντας και ζητώντας νέα μέτρα, η κυβέρνηση αυτή την φορά φαίνεται πιο σκληρή απέναντι στους εγκληματίες κρατών και οικογενειών εκτός από τον Άδωνι Γεωργιάδη αυτή την τραγική προσωπικότητα που ήταν και ο μόνος από την κυβέρνηση που χάρηκε και το είπε καλωσορίζοντας τους με χαμόγελο.
Ο φόβος μας είναι εάν θα ενδώσει και πάλι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στις απειλές και στους εκβιασμούς των ελεεινών υπαλλήλων της ΤΡΟΙΚΑ και διαχειριστούν τις απειλές και τυχόν νέα μέτρα το επικίνδυνο team του ΥΠ.ΟΙΚ. με τους περίφημους Στουρνάρα τους συμβούλους του και τον ανεκδιήγητο Θεοχάρη που μόνο εγκυκλίους με εγκληματικά λάθη μοιράζει.
Τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που ασκεί ο Σαμαράς με τις υποδείξεις της ΤΡΟΙΚΑ κατά της Ελλάδας και των ελλήνων πολιτών φαίνονται ακόμα μία φορά και από πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Προσθέστε λοιπόν στην προχθεσινή είδηση του 28% δείκτη ανεργίας και τα παρακάτω στοιχεία τα οποία είναι μέχρι το γ΄ τρίμηνο του 2013 και αναφέρω περιληπτικά τα κύρια σημεία τους: Η παρατεταμένη κρίση και η ύφεση που παρατηρείται χωρίς να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους έλληνες.
Προκαλεί σοκ ότι από το 2009 έως και το γ΄ τρίμηνο του 2013 έχουν χαθεί 904,3 χιλιάδες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα το ποσοστό απασχόλησης του πληθυσμού ηλικίας 20-64 ετών να μειωθεί στο 53,3% το εννεάμηνο του 2013, από 64,4% που ήταν το εννεάμηνο του 2010 και έναντι 70% που αποτελεί τον ελληνικό στόχο για το 2020. Η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων προέκυψε τόσο από την οριστική παύση της λειτουργίας μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, 75,6 χιλιάδες επιχειρήσεις -δηλ. 30% των επιχειρήσεων διέκοψαν τη δραστηριότητά τους όσο και από τη μείωση του προσωπικού των επιχειρήσεων που συνέχισαν να λειτουργούν.
Ο αριθμός των επιχειρήσεων μειώθηκε περισσότερο στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τις κατασκευές, τα ξενοδοχεία και εστιατόρια και την εκπαίδευση. Ο αριθμός των μικρών επιχειρήσεων μειώθηκε, σε όλους τους κλάδους, με εξαίρεση τη μεταποίηση. Τα επαγγέλματα τα οποία επλήγησαν περισσότερο είναι οι ανειδίκευτοι εργάτες, οι πωλητές, οι χειριστές μηχανημάτων, αλλά και οι υπάλληλοι γραφείου. Η χρήση του θεσμού της μερικής απασχόλησης επεκτάθηκε σημαντικά, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα και βοήθησε στο να μην εκτοξευτεί η ανεργία πάνω από 30%.
Το ποσοστό των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα που είναι μερικώς απασχολούμενοι αυξήθηκε κατά 5,2 εκατοστιαίες μονάδες, από 7,7% το εννεάμηνο του 2010 σε 12,9% το αντίστοιχο διάστημα του 2013, αντανακλώντας την αυξημένη προσφυγή σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πολλούς κλάδους, αλλά και την αναδιάρθρωση της απασχόλησης προς κλάδους στους οποίους η μερική απασχόληση είναι συνήθως πιο διαδεδομένη παράδειγμα το λιανικό εμπόριο.
Παρότι η απασχόληση υποχώρησε τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, το εννεάμηνο του 2013 το ποσοστό των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα είναι ελαφρά υψηλότερο από ό,τι το εννεάμηνο του 2009 (23,1% το 2013 από 22,1%). Μεταξύ 2010 και 2013 το ποσοστό των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα έχει μειωθεί, ενώ αντίθετα έχει αυξηθεί το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό. Το ποσοστό ανεργίας το 2009 ήταν 9,3% και τώρα έχει εκτοξευτεί στο 28% σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που δεν συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας γιατί η έρευνα αφορά μέχρι το γ΄τρίμηνο του 2013 χρονική περίοδο που η ανεργία μετρήθηκε στο 27%. Το ποσοστό ανεργίας το γ' τρίμηνο του 2013 (μετρημένο 27% ενώ τώρα Φεβρουάριος 2014 είναι 28%) είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28. Έπεται εκείνο της Ισπανίας, κατά περίπου μια εκατοστιαία μονάδα χαμηλότερο (διαφορά για το 2013 με ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα 27%), σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έρευνα Εργατικού ∆υναμικού (ΕΕΕ∆).
Το χειρότερο είναι ότι από τους άνεργους το 1/5 έχει να δουλέψει από το 2009 δηλαδή είναι 5 χρόνια άνεργοι και η επιβαρύνουν τις οικογένειες τους που παλεύουν να επιβιώσουν και αυτές η πεινάνε και είναι στον δρόμο. Σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας φαίνεται υποχώρηση της ανεργίας το 2014!!!!! Η έρευνα αυτή τελείωνε το γ΄ τρίμηνο του 2013 με ανεργία στο 27% και τώρα Μάρτιος του 2014 και η ανεργία είναι στο 28% και αναρωτιέμαι τα σημάδια αυτά από πού τα βλέπει;;;; Μέχρι στιγμής εγώ βλέπω άνοδο 1 ποσοστιαίες μονάδας σε 3 μήνες!!!!!! Που την βλέπει την ελαφριά άνοδο των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα;;;
Από τις επιχειρήσεις που κλείνουν η από τις επιχειρήσεις που παλεύουν να μην κλείσουν;;;; Πώς θα αυξηθεί ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων με τον Στουρνάρα ΥΠ.ΟΙΚ. και τον Θεοχάρη Γενικό Γραμματέα εσόδων;;;;
Τα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ τα οποία θεωρεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ότι θα μειώσουν την ανεργία δεν είναι λύση και το ότι έχουν στόχο να μην απαξιωθούν οι δεξιότητες όσων δεν εργάζονται γελάει ο κόσμος. Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα που να δείχνει ανάπτυξη τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια, τα μόνα που φαίνονται καθαρά είναι τα χρέη των ελλήνων τα οποία διογκώνονται από τις παράλογες απαιτήσεις επικίνδυνων ανθρώπων στο ΥΠ.ΟΙΚ και φυσικά η δουλειά του μέλλοντος στην Ελλάδα είναι το κτίσιμο ιδιωτικών φυλακών γιατί ο κόσμος αναγκαστικά θα οδηγηθεί εκεί από χρέη, ακόμα και για ένα πιάτο φαγητό για να μην γυρνάει στον δρόμο.
Υπάρχει στάση πληρωμών από τα ελληνικά νοικοκυριά διαρκώς αυξανόμενη και όσα υπερβολικά νέα μέτρα χωρίς λογική να επιβληθούν η στάση πληρωμών θα είναι ολοκληρωτική και θα διαλυθεί και το κράτος (εντελώς γιατί είναι διαλυμένο κατά 80%) και ότι έχει μείνει όρθιο από την κοινωνία. Καιρός να αλλάξουν τα πρόσωπα που δεν προσφέρουν και έχουν τοποθετηθεί σε ακατάλληλα για τις ικανότητες τους πόστα ώστε να αναλάβουν σοβαρά άτομα τα οποία θα προσπαθήσουν ανατρέψουν το κλίμα και ίσως να δώσουν να καταλάβουν στην ΤΡΟΙΚΑ που βρίσκονται και το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται όχι μόνο ζητώντας αλλά ερχόμενοι πλέον με πλάνο ανάπτυξης για την χώρα την οποία έχουν ξεσκίσει ανελέητα με την βοήθεια ανίκανων υποτελών ανθρώπων.
πηγή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου