Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Συγκλονιστικό! Μητέρα κοιμάται σε αυτοκίνητο με το 7χρονο παιδί της


Αναγκασμένη να κοιμάται μαζί με το παιδί της μέσα σε ένα αυτοκίνητο βρέθηκε 29χρονη μητέρα στη Λεμεσό, η οποία δεν έχει δική της στέγη, είναι άνεργη και δεν λαμβάνει καμία κρατική βοήθεια.




Ουσιαστικά, η επιβίωση της νεαρής γυναίκας και του 7χρονου παιδιού της στηρίζεται αποκλειστικά στη φιλανθρωπία των συμπολιτών της.

Τα προβλήματα για την οικογένεια ξεκίνησαν το 2009 όταν ο σύζυγος της 29χρονης και πατέρας του παιδιού της, που είναι αλλοδαπός, έφυγε για τη χώρα του κι από τότε εξαφανίστηκε.

Η κοπέλα απευθύνθηκε στην αρμόδια Υπηρεσία Μέριμνας αιτούμενη, ως πρόσφυγας, να της παραχωρηθεί μια κατοικία στη Λινόπετρα ή κάποιον άλλο συνοικισμό. Η απάντηση ήταν αρνητική με τη δικαιολογία ότι δεν είχε πάρει διαζύγιο. 

Για κάποια περίοδο συγγενείς ή και απλοί γνωστοί τη φιλοξενούσαν, ώσπου βρέθηκε να στεγάζεται… σε ένα αυτοκίνητο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το 2012 η 29χρονη με επιστολή της στην τότε υπουργό Εσωτερικών παρέθεσε το πρόβλημα της ζητώντας την παρέμβαση της Ελένης Μαύρου. Τότε υπήρξε ανταπόκριση, έγιναν κάποιες υποδείξεις εκ μέρους του Υπουργείου για να παραχωρηθεί στην 29χρονη ένα σπίτι, με βάση τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης της. Η κατάληξη όμως ήταν για μια ακόμα φορά απογοητευτική.

Ενώ αρχικά της είπαν ότι υπήρχε ένα σπίτι για μονογονιό στον συνοικισμό της Λινόπετρας, στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχε προς το παρόν τίποτε διαθέσιμο, ενώ η ίδια διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο σπίτι είχε δοθεί σε άλλο άτομο.

Σήμερα φιλοξενείται μαζί με το παιδί της στο σπίτι κάποιας γυναίκας μιας φιλόπτωχης οργάνωσης.


Να σημειωθεί ότι 29χρονη μητέρα είχε καταφέρει να βρει δουλειά για 800 ευρώ τον μήνα, με τα οποία κάλυπτε κάποια βασικά έξοδα. Λόγω όμως της ανάγκης φύλαξης του 7χρονου παιδιού της, αφού δεν υπάρχει συγγενής να βοηθήσει σε αυτό, η 29χρονη έμεινε χωρίς δουλειά.

Πέρυσι, το Γραφείο Ευημερίας τη βοήθησε με ένα επίδομα της τάξης των €500. Το επίδομα όχι μόνο κόπηκε όταν άρχισε η 29χρονη να παίρνει ανεργιακό, αλλά έπρεπε να επιστρέψει και τα χρήματα που είχε λάβει ως βοήθημα, όπως και έγινε.

Πλέον, το ανεργιακό επίδομα έχει κοπεί, και η νεαρή μητέρα χωρίς να διαθέτει οποιονδήποτε πόρο, συνεχίζει να φιλοξενείται και να εκλιπαρεί για ένα σπίτι για εκείνη και το 7χρονο παιδί της.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου