Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι χώρα με καθεστώς εκτάκτου ανάγκης


Η επίσκεψη της καγκελαρίου Αγγγελα Μέρκελ στην Αθήνα πραγματοποιείται με στόχο την υποστήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας




σημειώνοντας ότι «η κ. Μέρκελ έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη και τον προστατευόμενό της στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας καλεί την Καγκελάριο «τις λίγες ώρες που θα μείνει στην Αθήνα, να μην περιοριστεί στα καλά λόγια προς τον κ. Σαμαρά, ούτε να περιορίσει τις συναντήσεις της με επιχειρηματίες. Καλό θα ήταν να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο για να διαπιστώσει την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νευραλγικός τομέας της υγείας.


Καλύτερο θα ήταν να επισκεφτεί ένα σχολείο για να δει σε τι συνθήκες δάσκαλοι και καθηγητές προσπαθούν να κάνουν μάθημα σε υποσιτιζόμενα παιδιά. Καλύτερα θα ήταν να περπατήσει έναν κεντρικό δρόμο για να δει τα λουκέτα στα καταστήματα. Ή να επισκεφτεί μία δομή αλληλεγγύης και ένα κοινωνικό ιατρείο, ώστε με τα μάτια της να διαπιστώσει το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης».

Στην οξύτατη επίθεση κατά της καγκελαρίου Μέρκελ και του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι η κ. Μέρκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης με καθεστώς εκτάκτου ανάγκης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου