Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Η Λέσβος θρηνεί – 40χρονη πέθανε γιατί δεν είχε χρήματα να πληρώσει τα φάρμακα


Με τη ζωή της πλήρωσε μία 40χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών στη Λέσβο την άσχημη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρισκόταν.
Η άτυχη γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την προηγούμενη Πέμπτη και διακομίστηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η κατάσταση της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τις μέρες που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα να χάσει την περασμένη Τρίτη τη μάχη για τη ζωή. Όπως διαπιστώθηκε, η 40χρονη δεν λάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εμπρός«, η 40χρονη, που μεγάλωνε μόνη της τα δύο της παιδιά, εργαζόταν περιστασιακά τον τελευταίο καιρό, το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού...
και αδυνατούσε να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν για την αγορά των φαρμάκων.
«Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε ότι για μερικά φάρμακα τόσο νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της» ανέφεραν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ενώ ο γιατρός που την παρακολουθούσε κατά τη νοσηλεία της, επεσήμανε ότι «αν έπαιρνε τα φάρμακά της, δε θα έχανε τη μάχη με τη ζωή. Το κόστος των φαρμάκων ανέρχεται έως και τα 100 ευρώ, αλλά για την περίπτωσή της μπορούσε να βρει κάποια που κυμαίνονταν από οκτώ έως δέκα ευρώ για την αρτηριακή πίεση από την οποία έπασχε. Σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτές τις παθήσεις, μόνο η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να απευθυνθεί σε κοινωνικό φαρμακείο ή να ζητήσει φάρμακα από το νοσοκομείο, μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού απάντησε αρνητικά, εξηγώντας: «Η εκλιπούσα ήταν πολύ περήφανη για να δείξει είτε στο ιατρικό προσωπικό είτε σε υπηρεσίες του Δήμου ότι «έχει ανάγκη. Θα ήταν σαν να ζητούσε ελεημοσύνη, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν μια σταθερή δουλειά για κάποιο διάστημα, προκειμένου να συμπληρώσει τα ένσημα και να έχει ασφαλιστική κάλυψη».
«Για τους ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, πάντα το προσωπικό του ιδρύματος μεριμνά. Αρκεί όμως εκείνοι να απευθυνθούν εγκαίρως» επεσήμανε ο διοικητής του νοσοκομείο, Βασίλης Μουζάλας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου