Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΒΡΕΧΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ


Ποια σταγονίδια και σταγόνες; Η είδηση ότι «Ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Συναδινός, τέως Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή» αποδεικνύει ότι μιλάμε για ασταμάτητη βροχή στις ένοπλες δυνάμεις. Καλά, για την αστυνομία δε χρειάζεται αντίστοιχο παράδειγμα.




Ο φασισμός υπάρχει παντού. Υπάρχει στο άρθρο 65 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι: «H Bουλή ορίζει τον τρόπο της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας της με Kανονισμό, που ψηφίζεται από την Oλομέλεια» και «ο Kανονισμός καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της Bουλής υπό την εποπτεία του Προέδρου, καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό της». Δεν ελέγχει κανείς τη Βουλή. Ποιος κυρίαρχος λαός, ποια δικαιοσύνη και ποιος έλεγχος στο Βατικανό των Αθηνών; Ό,τι γουστάρουν κάνουν και λογαριασμό δε δίνουν. Ασυγκράτητα τα γέλια  με το ανέκδοτο της ισονομίας.

Ο φασισμός και οι μαφιόζικες πρακτικές και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών χαρακτηρίζουν την πολιτική σκηνή. Μέχρι σήμερα ήταν ξεχασμένο το σκάνδαλο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ψήφισε στη Βουλή τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα: «Ο Γ. Παπανδρέου έχει ανοικτούς λογαριασμούς με το ΠΑΣΟΚ», ενώ πριν λίγες ημέρες είχε στείλει τη σαφέστατη προειδοποίηση: «θα ήταν προς το συμφέρον του Γ. Παπανδρέου να εξακολουθήσει να υπάρχει η κυβέρνηση».

Και ξαφνικά «σκάει» η είδηση της δημοσιοποίησης εισαγγελικής έρευνας για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο 2007-2010 επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου. Κάλιο αργά παρά ποτέ, θα μπορούσε να πει ο κάθε καλοπροαίρετος, αν τα αποτελέσματα των προηγούμενων ελέγχων δεν είχαν βρει μια ζεστή θέση μέσα στο συρτάρι του νυν προέδρου, δίπλα στο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ, ώστε να χρησιμοποιούνται όποτε οι «παπανδρεϊκοί» του ΠΑΣΟΚ τολμούσαν να αμφισβητήσουν αποφάσεις του Βενιζέλου.

Ο Φασισμός είναι παντού. Στο στρατό, στα κόμματα, στη Βουλή. Ο Φασισμός είναι κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό παντού γύρω μας. Στους ανύποπτους, ζει και μέσα τους. Φασισμός είναι το Κράτος. Φασισμός είναι αυτή η «δημοκρατία» τους που σε απειλεί ότι αν δεν κάτσεις καλά… θα έρθει ο φασισμός. Και βρέχει… σφαλιάρες και φασισμό.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου