Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΩΣΕ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΣΑΜΠ


Η Οργάνωση Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας ( ΜΙΤ ) , παρείχε στους Ισλαμοφασίστες στη Συρία αντιαρματικούς πυραύλους προέλευσης ΗΠΑ .




Η τουρκική εφημερίδα Aydinlik ανέφερε σε έκθεσή της ότι ο πρώην διοικητής του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού ( FSA ) , Σαλίμ Ιντρίς , ενήργησε ως μεσάζων στη μεταφορά των αντιαρματικών πυραύλων από την Τουρκία προς τους Ισλαμοφασίστες φονιάδες στη Συρία .

Μια ομάδα μαχητών έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν τα όπλα , ανέφερε η έκθεση .

Η απόφαση για τη μεταφορά των πυραύλων φέρεται να ήρθε μετά από μια συνάντηση μεταξύ του Ιντρίς και τον Δημοκρατικό γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον Μακέιν πέρυσι .

Οι Ισλαμοφασίστες αντάρτες που πολεμούν εναντίον της συριακής κυβέρνησης επιδιώκουν επίσης να προσλάβουν νέους μαχητές στην τουρκική πόλη της Κωνσταντινούπολης .

Στις 30 Μαρτίου , ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν Αλ - Ζουμπί είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση διευκόλυνε την είσοδο των ξένων μαχητών μέσα στη χριστιανική πόλη Κασάμπ στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα .

Ο Ζουμπί πρόσθεσε ότι η κίνηση της Άγκυρας ήταν κατά παράβαση των διεθνών ψηφισμάτων , καθώς αποτελεί συμμετοχή σε τρομοκρατία .

Νωρίτερα τον Μάρτιο , μια ηχογράφηση που ανέβηκε στο YouTube αποκάλυψε μια διαπλοκή από κορυφαίους τουρκικούς ανώτερους υπαλλήλους να οργανώνουν μια μυστική επιχείρηση επίθεσης ως πρόφαση για να εισβάλουν στη Συρία .

Η καταγραφή περιείχε τις φωνές του Τούρκου επικεφαλή της υπηρεσίας πληροφοριών Χακάν Φιντάν , τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου , τον Αναπληρωτή Αρχηγό Στρατιωτικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους να συζητούν το ενδεχόμενο επίθεσης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου