Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Επιστήμονες ισχυρίζονται πως η κβαντική θεωρία αποδεικνύει πως η συνείδηση μετακινείται σε άλλο σύμπαν μετά το θάνατο


Ένα βιβλίο με τίτλο «Βιοκεντρισμός: πως η ζωή και η συνείδηση είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του σύμπαντος» έχει ταράξει το διαδίκτυο επειδή περιέχει μία αντίληψη ότι η ζωή δεν τελειώνει όταν πεθαίνει το σώμα και αυτό μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Ο συγγραφέας αυτών των ισχυρισμών Δρ. RobertLanza που ψηφίστηκε 3ος σημαντικότερος εν ζωή επιστήμονες από την εφημερίδα NewYorkTimes δεν έχει καμία αμφιβολία επί αυτού.




Πέρα από τον χώρο και το χρόνο
Ο Lanza είναι ειδικός στην αναγεννητική φαρμακευτική και επιστημονικός σύμβουλος της AdvancedCelltechnology. Στο παρελθόν είχε γίνει γνωστός για πολλά επιτυχημένα πειράματα πάνω στην κλωνοποίηση απειλούμενων ζωικών ειδών.
Πρόσφατα ο επιστήμονας ενεπλάκη με την φυσική, την κβαντομηχανική και την αστροφυσική. Αυτό το εκρηκτικό μίγμα έχει γεννήσει την νέα θεωρία του βιοκεντρισμού την οποία ο Lanza κηρύσσει από τότε. Ο βιοκεντρισμός διδάσκει πως η ζωή και η συνείδηση έχουν θεμελιώδη σημασία για το σύμπαν. Η συνείδηση δημιουργεί το υλικό σύμπαν , κανένας άλλος τρόπος.
Ο Lanza επισημαίνει τη δομή του ίδιου του σύμπαντος και πως οι νόμοι, οι δυνάμεις και οι σταθερές του φαίνεται να έχουν τελειοποιηθεί για τη ζωή πράγμα που σημαίνει πως η νοημοσύνη προϋπήρχε της ύλης. Επίσης ισχυρίζεται πως ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι υλικά αντικείμενα αλλά τα εργαλεία με τα οποία κατανοούμε το χρόνο και το περιβάλλον. Ο χώρος και ο χρόνος βρίσκονται πάνω και γύρω μας όπως το καβούκι στη χελώνα που σημαίνει πως όταν το κέλυφος ξεκολλήσει, ο χώρος και ο χρόνος θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Η θεωρία υπονοεί πως ο θάνατος της συνείδησης δεν υφίσταται. Υπάρχει μόνο ως σκέψη επειδή οι άνθρωποι αναγνωρίζονται βάση των σωμάτων τους. Πιστεύουν πως το σώμα προορίζεται να εξαφανιστεί αργά ή γρήγορα σκεπτόμενοι πως και η συνείδηση επίσης χάνεται. Εάν το σώμα παράγει συνείδηση, τότε η συνείδηση πεθαίνει μαζί με το σώμα. Αλλά αν το σώμα λαμβάνει συνείδηση με τον ίδιο τρόπο που ένα καλώδιο λαμβάνει δορυφορικό σήμα τότε η συνείδηση δεν εξαφανίζεται με τον θάνατο της ύλης. Στην πραγματικότητα η συνείδηση δεν περιορίζεται σε χώρο και χρόνο αλλά είναι σε θέση να βρίσκεται παντού, στο ανθρώπινο σώμα και έξω από αυτό. Με άλλα λόγια είναι εξωγενής με την ίδια έννοια πως τα κβαντικά αντικείμενα είναι και αυτά το ίδιο.
Ο Lanza πιστεύει πως πολλαπλά σύμπαντα υπάρχουν ταυτόχρονα. Σε ένα σύμπαν το σώμα μπορεί να είναι νεκρό. Σε ένα άλλο εξακολουθεί να υφίσταται απορροφώντας τη συνείδηση που μετακινήθηκε σε αυτό. Αυτό σημαίνει πως ένα νεκρό άτομο ενώ διέρχεται από την ίδια σήραγγα , δεν καταλήγει σε παράδεισο ή κόλαση αλλά σε έναν παρόμοιο κόσμο όπως αυτός που κάποτε κατοικούσε αλλά ζωντανό και ούτω καθεξής απείρως.
Πολλαπλοί κόσμοι
Αυτή η θεωρία έχει πολλούς ανυποψίαστους υποστηρικτές όχι μόνο ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν για πάντα αλλά και κάποιοι γνωστοί επιστήμονες. Αυτοί είναι φυσικοί και αστροφυσικοί που συμφωνούν με την ύπαρξη παράλληλων κόσμων και συμπάντων. Πιστεύουν πως δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι που απαγορεύουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων.
Ο πρώτος ήταν ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, H.G. Wells που ανακήρυξε την ιστορία του το 1895 «η πόρτα στον τοίχο». Μετά από 62 χρόνια η ιδέα αναπτύχθηκε από τον Δρ. HughEverett στην μεταπτυχιακή του διατριβή στο πανεπιστήμιο του Princeton. Προϋποθέτει ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή ο κόσμος χωρίζεται σε αναρίθμητες παρόμοιες περιπτώσεις. Την επόμενη στιγμή αυτά τα νεογέννητα σύμπαντα χωρίζονται με παρόμοιο τρόπο. Σε ορισμένους από αυτούς τους κόσμους αυτή την στιγμή μπορεί να διαβάζετε ένα άλλο κείμενο ή να παρακολουθείτε τηλεόραση.
Ο κινητήριος μοχλός για αυτούς τους κόσμους είναι οι δράσεις μας εξηγεί ο Everett. Αν κάνουμε κάποιες επιλογές αμέσως ένα σύμπαν χωρίζεται στα δυό με διαφορετικές εκδοχές αποτελεσμάτων.
Στην δεκαετία του 1980 ο AndreiLinde από το ινστιτούτο φυσικής του Lebedev ανέπτυξε την θεωρία των πολλαπλών συμπάντων. Ο χώρος αποτελείται από πολλούς σφαιρικούς τομείς ή φούσκες που οδηγούν σε παρεμφερείς τομείς και εκείνοι με την σειρά τους παράγουν σφαίρες με σε μεγαλύτερες ποσότητες ως το άπειρο. Στο σύμπαν , βρίσκονται ξεχωριστά και δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του άλλου, αποτελούν όμως τμήματα του ίδιου φυσικού σύμπαντος.
Το γεγονός πως το σύμπαν μας δεν είναι μοναδικό , υποστηρίζεται από τα δεδομένα του διαστημικού τηλεσκοπίου Planck. Με τη χρήση δεδομένων οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει τον πιο ακριβή χάρτη του κοσμικού υποβάθρου μικροκυμάτων , την εναπομείνουσα κοσμική ακτινοβολία που έχει παραμείνει από την έναρξη του σύμπαντός μας. Διαπίστωσαν πως το σύμπαν έχει πολλές σκοτεινές εσοχές που αντιπροσωπεύονται από πολλές τρύπες και εκτεταμένες ελλείψης.
Η θεωρητική φυσικός LauraMersini υποστηρίζει πως οι ανωμαλίες της κοσμικής ακτινοβολίας υπάρχουν λόγω του γεγονότος πως το σύμπαν μας επηρεάζεται από άλλους κόσμους που υπάρχουν κοντά. Οι τρύπες και τα κενά είναι άμεσο αποτέλεσμα των επιθέσεων στο δικό μας σύμπαν.
Ψυχή
Σχόλιο:
(Διαφωνώ κάθετα με αυτό το τμήμα του άρθρου που δεν ξεδιαλύνει την ύπαρξη ψυχής καθώς η απόρρητη έκθεση της NASA στον ακόλουθο σύνδεσμο δηλώνει ξεκάθαρα πως υπάρχει)
Απόρρητη έκθεση καθιστά δυνατή την βιολογική αθανασία που υπερνικά τον θάνατο
Υπάρχει πληθώρα θεωριών και θέσεων για άλλους κόσμους όπου η ψυχή ταξιδεύει μετά το θάνατο του υλικού σώματος. Υπάρχει όμως ψυχή; Σύμφωνα με τον Hameroff η εμπειρία κοντά στον θάνατο συμβαίνει όταν η κβαντική πληροφορία που κατοικεί στο νευρικό σύστημα αφήνει το υλικό σώμα και διαχέεται στο σύμπαν. Η συνείδηση κατοικεί σύμφωνα με τον SirRogerPenrose, Βρετανό φυσικό σε μικροσωληνίσκους των εγκεφαλικών κυττάρων που αποτελούν τις βασικές θέσεις τις κβαντικής επεξεργασίας. Μετά τον θάνατο, η πληροφορία απελευθερώνεται από το σώμα πράγμα που σημαίνει πως η συνείδηση φεύγει μαζί της.
Η συνείδηση θεωρείται ως μία θεμελιώδης ιδιότητα του σύμπαντος που υπήρχε την πρώτη στιγμή στο σύμπαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης έκρηξης. Η ψυχή μας στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένη από τον ίδιο τον ιστό του σύμπαντος και υπάρχει από την αρχή του χρόνου. Οι εγκέφαλοί μας είναι δέκτες και ενισχυτές για την πρωτο-συνείδηση που είναι εγγενής στη δομή του χωροχρόνου.
Ο Hameroff τόνισε «ας πούμε πως η καρδιά σταματά , το αίμα σταματά να κυλά, οι μικροσωληνίσκοι χάνυν την κβαντική τους κατάσταση. Η κβαντική πληροφορία δεν έχει καταστραφεί, διαχέεται στο σύμπαν, αν όχι στο ίδιο και σε άλλα. Εάν ο ασθενής αναβιώσει τότε η πληροφορία επανέρχεται και ο ασθενής λέει πως είχε μία εμπειρία κοντά στο θάνατο.
Και προσθέτει «αν δεν αναβιώσει και ο ασθενής πεθάνει τότε είναι πιθανό η κβαντική πληροφορία να υπάρξει έξω από το σώμα ως ψυχή.»


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου