Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΓΓΛΙΑ: ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟ UKIP Πέρασε πρώτο το κόμμα του Φάρατζ

Θεαματική άνοδο των ποσοστών του έναν περίπου μήνα πριν τις ευρωεκλογές σημειώνει το ξενοφοβικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, UKIP, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της έγκυρης ιστοσελίδας Yougov για τους Τάιμς του Λονδίνου πέρασε πρώτο στην πρόθεση ψήφου αφήνοντας δεύτερους τους Εργατικούς.




Το ξενοφοβικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, UKIP, κερδίζει την πρώτη θέση στα γκάλοπ εν όψει ευρωεκλογών, θέτοντας σε συναγερμό τα επιτελεία των Εργατικών και των Τόρις 
Το ξενοφοβικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, UKIP, κερδίζει την πρώτη θέση στα γκάλοπ εν όψει ευρωεκλογών, θέτοντας σε συναγερμό τα επιτελεία των Εργατικών και των Τόρις
Το κόμμα του Φάρατζ, το οποίο αναγκάζεται συνεχώς να διαγράφει στελέχη του για ρατσιστικά σχόλια που κάνουν δημοσίως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσίασαν οι Τάιμς συγκεντρώνει 31% στην πρόθεση ψήφου από 23% που συγκέντρωνε τον Μάρτιο. Η
επίδοση αυτή του UKIP έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους Εργατικούς καθώς το κόμμα του Εντ Μίλιμπαντ τον Μάρτιο συγκέντρωνε πάνω από 32%, ενώ τώρα το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 28%, γεγονός που το κατατάσσει στη δεύτερη θέση.
Αντίστοιχη πτώση εμφανίζουν και τα ποσοστά των Τόρις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που από 24% τον Μάρτιο έφτασαν στο 19%. Η διαφορά δηλαδή του UKIP από τους Εργατικούς σε μόλις έναν μήνα εκτινάχτηκε στις 3 ποσοστιαίες μονάδες και από τους Τόρις στις 12 ποσοστιαίες μονάδες!
Εσωστρέφεια
Σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου, η γκρίνια εντός του κόμματος των Εργατικών έχει ήδη ξεκινήσει, με τα σχόλια του Λόρδου Γκλάσμαν να δίνουν τον τόνο. Σύμφωνα με τον γκουρού των πολιτικών εκστρατειών Γκλάσμαν, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι των Εργατικών, δηλαδή οι εργαζόμενοι, έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το κόμμα του Μίλιμπαντ καθώς αυτό έχει παραγίνει «κόμμα της μεσαίας τάξης».
Ετσι σύμφωνα με τον Λόρδο Γκλάσμαν, το UKIP υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει τους Εργατικούς κατευθείαν στην υποστηρικτική τους βάση κλέβοντας τις ψήφους. Για να αντιστραφεί αυτό, τόνισε ο Γκλάσμαν, πρέπει οι Εργατικοί να απαντήσουν στα ζητήματα της μετανάστευσης και του κοινωνικού κράτους.
Η γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας του UKIP είναι οι μετανάστες, οι «Βρετανοί άνεργοι» και οι ευρωκράτες που ζουν στις Βρυξέλλες εις βάρος των Βρετανών και τους επιβάλλουν νομοθεσίες. Ενδεικτική είναι μια προεκλογική αφίσα του κόμματος, η οποία φέρει το σλόγκαν: «26 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ψάχνουν δουλειά - και ποιανού τη δουλειά θέλουν;».
Αν οι συστάσεις του Γκλάσμαν προς την ηγεσία των Εργατικών καταδεικνύουν προς τα πού θα κινηθεί η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος ούτως ώστε να ανακοπεί η επέλαση του UKIP, τότε οι νέες σκληρές κατηγορίες του υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Κάμερον, Τζέρεμι Χαντ, κατά των «εμετικών ρατσιστικών» σχολίων από τον Ουίλιαμ Χένγουντ δίνουν τον τόνο της καμπάνιας των Τόρις. Πράγματι ο Χένγουντ, υποψήφιος του UKIP στο βόρειο Λονδίνο, προσφάτως ανέφερε ότι ο κωμικός Λένι Χένρι θα έπρεπε να μεταναστεύσει σε μια «μαύρη χώρα».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου