Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Γλέζος: Αν η διαφορά με τη ΝΔ είναι μεγάλη, θα πάμε σε εθνικές εκλογές


Αποφασισμένη εξαρχής ήταν η συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του.




Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι οι ενέργειές του δεν υπαγορεύονται από «πολιτικάντικες πλεκτάνες» και απέρριψε τη λογική εκείνων που βλέπουν τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές ως επικοινωνιακή απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από την εσωκομματική ένταση.
«Όσοι με γνωρίζουν κατανοούν ότι δεν υπαγορεύουν τις ενέργειές μου οι πολιτικάντικες πλεκτάνες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Το κίνητρό μου για το πότε θα ανακοινωθεί ήταν το χρέος μου απέναντι στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας», υπογράμμισε ο κ. Γλέζος.
Όσον αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σχολίασε: «Από τον βαθμό που η Αριστερά πετύχει να έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού θα εξαρτηθούν και οι πολιτικές εξελίξεις. Αν η διαφορά με τη Ν.Δ. είναι μεγάλη – που το εύχομαι και το ελπίζω – τότε θα πάμε σε εθνικές εκλογές διότι δεν μπορούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κυβερνούν όταν ο λαός απέδειξε όχι δημοσκοπικά αλλά με την ψήφο του και τη βούλησή του. Γι' αυτό διευκρινίζουμε ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα. Αν δεν κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, αυτό σημαίνει ότι δεν πετύχαμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό και πρέπει εμείς να σκεφτούμε που κάναμε λάθος».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου