Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΧΕΡΜΑΝ ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΙ: ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ - ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ


Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Χέρμαν Βάν Ρομπάι δηλώνει σίγουρος για το ένστικτο των Ευρωπαίων πολιτών για έλλειψη ενδιαφέροντος στις Ευρωεκλογές.




Σε μια συνέντευξη του , είπε , « στην πραγματικότητα οι " αποφάσεις " βγαίνουν από αλλού και όχι στο Κοινοβούλιο .

Μια τέτοια ειλικρινή δυσφήμηση ενός δήθεν δημοκρατικού θεσμού δείχνει ότι η ΕΕ είναι στη σημερινή δομή της, είναι μια παρασκηνιακή εκδήλωση - και θα παραμείνει έτσι. 

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Süddeutsche , ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν Βάν Ρομπάι έδωσε μια αποκαλυπτική εικόνα για τη σημασία της δημοκρατίας στην ΕΕ σήμερα.

Με λίγα λόγια : Δεν υπάρχει.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, ρωτήθηκε γιατί δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ενδιαφέρον στην Ευρώπη για τις ευρωπαϊκές εκλογές :

" Υπήρχε πάντα χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων , από το 1979 έως σήμερα , και πριν από την οικονομική κρίση , ακόμη και πριν από την κρίση του ευρώ. Τους πολίτες δεν τους ενδιέφερε τόσο, επειδή δεν είχε επηρεάσει την καθημερινή ζωή τους . "

Αυτό είναι διαφορετικό σήμερα , απαντάει ο Δημοσιογράφος στον Βάν Ρομπάι:

" Ναι , η Ευρώπη αλλάζει την καθημερινή μας ζωή . Και φυσικά , το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο , τουλάχιστον από τότε που εφαρμόζεται η Συνθήκη της Λισαβόνας . Αλλά οι πολίτες γνωρίζουν επίσης ότι οι οι μεγάλες αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο στο Κοινοβούλιο , αλλά και κάπου αλλού . "

Ο Δημοσιογράφος , τρόμαξε , επειδή νόμιζε ότι θα ακούσει ότι όλοι πρέπει να πάνε ως καλοί δημοκράτες να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές , και τον ρωτάει : " Δηλαδή , πού ? "

Βάν Ρομπάι :

« Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο , στο πλαίσιο των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων . Αυτή η διαφορά μεταξύ του Κοινοβουλίου και σε εκείνους που πραγματικά αποφασίζουν οι πολίτες είναι πολύ σαφής . "

Επόμενη ερώτηση είναι , εάν ο κορυφαίος υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος έχει καλύτερες πιθανότητες να γίνει πρόεδρος .

Βάν Ρομπάι :

" Δεν είμαι ενθουσιώδης υποστηρικτής αυτής της ιδέας με τους κορυφαίους υποψηφίους . Αυτό , για να το θέσω πιό ήπια , να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων δεν είναι μεγάλη . Το αποτέλεσμα των εκλογών εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες , των εθνικών ευαισθησιών που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την Ευρώπη ή τους κορυφαίους υποψηφίους . "
____________________
Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ευρωεκλογές) θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 22 και 25 Μαΐου 2014. Όπως και η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ για το 2014 όπου θα πραγματοποιηθεί στη Δανία, επίσης στο τέλος του Μαΐου, όπως αποκαλύψαμε στην Αθέατη γνώση.

Απορώ με τα χαιβάνια που ως πιστοί δούλοι της Νέας τάξης πραγμάτων θα πάνε να ψηφίσουν, νομίζοντας ότι ψηφίζοντας θα καταφέρουν να αλλάξουν την όποια κατάσταση.

Η Ελπίδα λέει πεθαίνει τελευταία..

Είστε γελασμένοι αν πιστεύεται ακόμη κάτι τέτοιο!

Η ψήφο σας πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων. Οι βασικές αποφάσεις/εντολές για οτιδήποτε, παίρνονται από την Τακλαμακάν, και μοιράζονται με συνοπτικές διαδικασίες - στην προκειμένη περίπτωση μέσω Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και από εκεί, ο εκάστοτε Αρχηγός κράτους αναμένει απλά να εκτελέσει τις εντολές που θα του δοθούν. 

Οι Ευρωεκλογές είναι άνευ ουσίας όπως προανήγγειλε και ο Βαν Ρομπάι, που με αυτή του δήλωση ισοπεδώνει το θεσμό.

Ο πραγματικός λόγος ύπαρξής τους είναι: Για το ποιό κόμμα θα υποστηρίξουν οι ψηφοφόροι για να γνωρίζουν με ποιούς θα συνεργαστούν στις Εθνικές εκλογές. Να παίρνουν οι Ευρωβουλευτές τους παχυλούς μισθούς τους, και φυσικά να δούν οι κοσμοκράτορες πώς θα προωθήσουν τα γεγονότα σε κάθε κράτος.

Οσο για τις πατριωτικές φωνές που δήθεν ακούγονται, είναι απλά για να τονώνουν το ηθικό αυτών που τους ψήφισαν.

Αυτά.

Καλή ψήφο το Μάιο!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου