Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ε.Βενιζέλος: "Το ΠΑΣΟΚ ελέγχει την κυβέρνηση" - Ο Α.Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό;


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την έπαρση που τον διακρίνει είπε ορθά κοφτά χθες στη διακαναλική συνέντευξη την οποία παραχώρησε, αυτό που πιστεύουν πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ, ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει καταστεί έρμαιο του....




ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμο ως κοινοβουλευτική ομάδα επειδή ελέγχει την κυβέρνηση», είπε.
Κι αυτή είναι η αλήθεια. Ο Α. Σαμαράς σύρεται πίσω από το ΠΑΣΟΚ που αν γινόταν σήμερα εθνικές εκλογές δεν επρόκειτο σε καμία των περιπτώσεων να μπει στη Βουλή και διώκει τους δεξιούς από τον κομματικό μηχανισμό και την κυβέρνηση κατ’ απαίτηση του κ. Βενιζέλου.
Τελευταίο παράδειγμα η συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός «τουμπεκί» μετά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΝΔ «αδειάζει» από τους δεξιούς που αναζητούν αλλού «πολιτική στέγη», με τη Χρυσή Αυγή να είναι η «Νο1» επιλογή τους, όπως φαίνεται από τις κινήσεις ψηφοφόρων.
Άρα, ο κ. Σαμαράς μάλλον παριστάνει τον πρωθυπουργό… Ή διαφορετικά, όπως λένε η ΝΔ στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Ήδη, καταγράφονται παρασκηνιακές διεργασίες για να τεθεί θέμα διαδοχής στη ΝΔ σε περίπτωση που το κόμμα πέσει κάτω από το 20% στις Ευρωεκλογές. Κάτι πολύ πιθανό. Η Ν. Μπακογιάννη έριξε τις προειδοποιητικές βολές λέγοντας πώς «η ΝΔ είναι πλέον μικρό κόμμα», ενώ σε… θέσεις μάχης αρχίζουν και μπαίνουν και οι υπόλοιποι δελφίνοι.
Μετά τον ισχυρισμό, ο οποίος έχει σαφώς βάση, ότι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει την κυβέρνηση, ο Ευ. Βενιζέλος άρχισε τα… ανέκδοτα. Είπε πώς «το ΠΑΣΟΚ θα εκπλήξει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί έχει βαθιές ρίζες και αντίληψη».
Σαφώς είχε βαθιές ρίζες, αφού επί δεκαετίες λεηλατούσε το δημόσιο χρήμα, βόλευε «ημετέρους», δημιούργησε το «πελατειακό κράτος». Τώρα όμως οι ρίζες τους ξεράθηκαν και επινοήθηκε η λύση της «Ελιάς» για να μην χρεωθεί τη συντριβή στις Ευρωεκλογές.

Ούτε όμως αυτή πιάνει καρπούς. Πολλοί βάζουν στοίχημα πώς δεν θα εκλέξει Ευρωβουλευτή, καθώς οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και αυτές του συστήματος, δεν της δίνουν πολλές φορές πάνω από 4,5%.   
Ο κ. Βενιζέλος, είπε πώς «η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ» επικέντρωσε την επίθεση του στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μάλιστα την πρόβλεψη πώς δεν θα κερδίσει καμία από τις Περιφέρειες της χώρας και τους μεγάλους Δήμους.
Η αλαζονεία του ξεχειλίζει όταν το ΠΑΣΟΚ έχει «πεθάνει» και το ξέρει ακόμη και ο θυρωρός που παραμένει απλήρωτος.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου