Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Πολλοί άνθρωποι στρέφονται όλο και περισσότερο στις εναλλακτικές λύσεις των παραδοσιακών θεραπειών για τον καρκίνο.



Ένας λόγος που οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν για να εξερευνήσουν αυτές τις εναλλακτικές λύσεις είναι ότι οι θεραπείες έρχονται για τον καρκίνο τόσο συχνά με το σύνολο των παρενεργειών τους που μπορούν να είναι αρκετά καταστροφικές.

Ενώ ακόμη και τα κοινά βότανα που συχνά εμφανίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην καθημερινή ζωή μας μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, για τα οφέλη τους σε ένα άτομο που αξίζει να εξερευνήσετε. 


Ενώ τα βότανα συχνά δεν μπορούν να ελεγχθούν τόσο γρήγορα και λεπτομερώς όσο οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας του καρκίνου, τα οφέλη που προκύπτουν από αυτά αξίζει να σημειωθούν. 

Τα ακόλουθα βότανα έχουν δώσει τεράστιες ελπίδες, όταν πρόκειται να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.

Νύχι της γάτας ( Uncaria tomentosa )

Αυτό το βότανο είναι ένα ισχυρό διεγερτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Καθιστά, επίσης, τη διαδικασία εκκαθάρισης των λευκών αιμοσφαιρίων που βελτιώνονται. 

Εκτός από τη βοήθεια για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία, το βότανο αυτό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το μέγεθος των καρκινικών όγκων, ιδιαίτερα όταν εμπλέκεται ο καρκίνος του δέρματος.


Παρθενούλι (Feverfew)

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη έθεσε στο προσκήνιο αυτό το χορτάρι. 

Οι ερευνητές ήταν συγκλονισμένοι όταν ανακάλυψαν ότι το feverfew ήταν καλύτερο για τη θανάτωση των λευχαιμικών κυττάρων από ό, τι η Κυταραβίνη

Η Παρθενολίδη, το ενεργό συστατικό στο feverfew, έχει ακολουθηθεί ταχέως από την ομοσπονδιακή διοίκηση φαρμάκων (FDA).


Σιταρόχορτο (Wheatgrass)

Είναι τόσο ισχυρό που ένα από τα πιο εκτιμημένα ιδιωτικά νοσοκομεία στη νοτιοανατολική Ασία τραγουδά τους επαίνους για το wheatgrass, το βότανο αυτό προσφέρει μια πληθώρα από οφέλη για την υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν αρκετή χλωροφύλλη που ισούται με 12 κιλά μπρόκολο. Λειτουργεί επίσης ως καθαριστής για το νεφρό και το ήπαρ, καθώς και ως καθαριστής του αίματος. Μετά από μόλις δύο εβδομάδες από την κατάποση του wheatgrass σε καθημερινή βάση, η κυκλοφορία σε όλο το σώμα βελτιώνεται, όπως τα επίπεδα οξυγόνου τόσο του αίματος όσο και των ιστών.





Ξινόχορτο (Sheep's sorrell)

Χρησιμοποιείται σε βοτανικές θεραπείες, όπως το Essiac (φυτικό σκεύασμα) , όπου καθαρίζει τους ιστούς και βοηθά στην ενίσχυση της αναγέννησή τους. Στην πραγματικότητα, μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθά ακόμη και τους ιστούς και τα κύτταρα που επανακτούν το φυσιολογικό χαρακτηριστικά τους, αφού έχουν καταστραφεί από τον καρκίνο.

Αψίνθιον (Wormwood)

Ένα αρχαίο Κινεζικό βότανο, από το γένος αρτεμισία έχει συχνά αποδειχθεί ότι έχει καλύτερες επιδόσεις από ορισμένα φάρμακα ελονοσίας στην αγορά. Οφείλεται στους ισχυρούς αντι-ζυμομύκητες και τις αντι-μικροβιακές ιδιότητες, και μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό μιας αντι κάντιντα διατροφης. 

Ορισμένες θεραπείες καρκίνου - για παράδειγμα, αυτές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της λευχαιμίας - μπορεί να οδηγήσει σε μια υπερβολή της ζύμωσης, ενώ μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι η περίσσεια ζύμωση μπορεί να είναι ακόμη και μια αιτία του καρκίνου. 

Το Wormwood έχει ιδιότητες που είναι άμεσα αντι-καρκινικές. 

Για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν καρκίνο, προσθέτει μια επιλογή των βοτάνων στην καθημερινή τους ζωή που θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική. Βεβαιωθείτε εν τούτοις ότι αυτά τα βότανα δεν αλληλεπιδρούν αρνητικά με οποιαδήποτε τρέχοντα φάρμακα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου