Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Να βεβηλώσει την Αγία Σοφία ετοιμάζεται ο Ερντογάν;


Ότι είναι ένας θρησκόληπτος ημιπαράφρων δεν είναι νέο, το αναφέρουν οι εκθέσεις δυτικών μυστικών υπηρεσιών και προφανώς ξέρουν πολύ περισσότερα από όσα ξέρουμε εμείς, για τον «σουλτάνο» της Άγκυρας με την αρρωστημένη νοοτροπία και τη διαφθορά που έχει φτάσει μέχρι το κόκαλο του ιδίου, της οικογενείας του και του ισλαμικού σιναφιού του.




Εάν αληθεύει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ», τότε ο φίλος και κουμπάρος Ελλήνων πολιτικών, ετοιμάζεται για την απόλυτη πρόκληση, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα και την ορθοδοξία, αλλά και απέναντι σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, σε ανατολή και δύση.

Ο Ερντογάν φέρεται να έχει βάλει στόχο να οργανώσει μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στο απόλυτο σύμβολο της ορθοδοξίας, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, προσκαλώντας μάλιστα και τους ηγέτες άλλων ισλαμικών χωρών, καθώς στην τελετή θα παραβρεθεί και ο ίδιος. Στόχος του «πολυχρονεμένου» είναι να εντάξει την προκλητική αυτή ενέργεια στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453…

Μπορεί να φαίνεται σε πολιτικό επίπεδο ως μια ενέργεια που στόχο έχει τη συσπείρωση του ισλαμικού στοιχείου στην Τουρκία, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου, είναι όμως ενέργεια με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια που δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητη. Πρόκειται δε για τόσο γελοία και επικίνδυνη προσωπικότητα, που φέρεται να σκοπεύει να προβεί στην ανακοίνωση επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με σκοπό να αποδείξει υποτίθεται πως δεν είναι διώκτης της ορθοδοξίας…

Κι άλλα «άνθη» του ισλαμιστικού AKP που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ερντογάν, δεν έχουν κρύψει την επιθυμία τους για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αν και από την εποχή του Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ», λειτουργούσε ως μουσείο. Ακόμα και ο σφαγέας έδειξε τον στοιχειώδη σεβασμό σε ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όχι μόνο των ορθοδόξων.


1 σχόλιο:

  1. ας ευχηθώ μόνο στους τούρκους,…..να μη σώσουν!!! να το κάνουν αυτό στην Αγία Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή