Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Αγρότη - Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις!


Το επάγγελμα του αγρότη δεν είναι απλό επάγγελμα, είναι λειτούργημα. Και είτε πρόκειται για αγρότη, είτε για αγρότισσα, το επάγγελμα είναι γένους αρσενικού. Γιατί αυτό είναι που θα βάλει το 'σπόρο' στη Μάνα Γη για να την γονιμοποιήσει και μετά, παίζοντας ρόλο μαίας, θα πάρει τα παιδιά της, τους καρπούς, για να θρέψει ζωντανούς οργανισμούς -ανθρώπους και ζώα. Υπάρχει κάτι ιερότερο από αυτό;



Σήμερα συνάντησα κάποιον που έχει μηλιές στη Ζαγορά και μου έκανε παράπονα για το πως οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν το RoundUp της Μονσάντο σαν νεράκι. Τα μήλα δηλητηριάζονται και η γης ολόγυρα κάτω ξεραίνεται σαν να την έχεις καυτηριάσει. Η ευκολία, μου είπε, η σιγουριά της παραγωγής και το γρήγορο χρήμα τους κάνει να μην σκέφτονται ορθά.

Κι εγώ αναλογίστηκα πως δεν είναι οι μόνοι. Αυτήν την παιδεία δίδαξαν οι πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών, της παγκοσμιοποιημένης μας διαφθοράς και της λατρείας του Μαμμωνά. Όμως το σύμπαν δεν σου χαρίζεται, ό,τι του στέλνεις στο στέλνει πίσω στο δεκαπλάσιο. 

Δεν θα σταθώ καθόλου στο αν οι αγρότες πήραν πακέτα στήριξης και τα έκαναν Μερσεντές ή αν είναι μια ζωή αδικημένοι από τους μεσάζοντες που τους ξεζουμίζουν. Παθαίνουμε ό,τι επιτρέπουμε στους άλλους να μας κάνουν. Θα σταθώ μονάχα ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα... εδώ που αφήσαμε να φτάσουν τα πράγματα, πρέπει να τα φτιάξουμε μόνοι μας. 

Ο καρκίνος αυξάνεται ραγδαία παγκόσμια το ίδιο και η ανικανότητα γονιμότητας. Μεγάλο ρόλο -το μεγαλύτερο- παίζει η χημεία που έχει κάνει κατάληψη της ζωής μας. Ο κάθε ένας από μας είναι υπεύθυνος για τον τρόπο που επιλέγει να ζήσει -τι θα φορέσει, τι θα καταναλώσει. Μόνο που με την οικονομική κρίση πολλοί δεν έχουν την πολυτέλεια μεγάλων επιλογών. Αν ο αγρότης υποκύψει στο εύκολο κέρδος και στις πιέσεις των δολοφονικών εταιρειών σαν την Μονσάντο, το μεταλλαγμένο και το ψεκασμένο προϊόν του θα είναι αυτό που θα σκοτώσει πληθυσμούς, ανάμεσά του και παιδιά που δεν θα έχουν την ευκαιρία ΠΟΤΕ να γίνουν ενήλικοι για να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Θύματα, είναι, επιλογών κάποιων άλλων ενηλίκων.

Κυβερνήσεις και ευρωπαϊκοί ή παγκόσμιοι οργανισμοί δεν είναι αξιόπιστοι πάντα για το ποια είναι τα επιτρεπόμενα φάρμακα και ποια τα όρια τους. Τα λόμπις φροντίζουν να 'τακτοποιούνται' όλα αυτά υπέρ των εταιρειών. Άρα... στο μόνο που μπορεί κανείς να στηριχθεί, είναι στη συνείδηση και στο ήθος του κάθε καλλιεργητή.  Αυτός θα διαλέξει το σπόρο για τη Μάνα Γη και τον τρόπο που θα μεγαλώσει τους καρπούς της. Ελεύθερη βούληση δική του, αν θέλει να παράγει τροφή ή τέρατα.

Το παρακάτω βίντεο είναι παραγωγή της ΕΤ1 και αναφέρεται στην εισβολή των χημικών στη ζωή μας με κάθε μέσο. Πολλές καλές αναφορές γίνονται και στα φυτοφάρμακα και τις συνέπειες από την αλόγιστη χρήση τους. 

Καλό είναι να έχουμε στο νου και στην καρδιά ότι όλα είναι σαν τη γη, ρόδα και γυρίζουν. Κι ότι πράξεις κάνουμε -θετικές ή αρνητικές- με τον ένα ή άλλο τρόπο γυρίζουν πίσω μας με μαγικό τρόπο και πάντα με την πράξη του πολλαπλασιασμού. Αλλάζουμε την κοινωνία προς το καλύτερο, αλλάζοντας ο καθένας μας ...
Έτσι και μόνο έτσι, άλλη λύση δεν υπάρχει..

Υ.Γ. Πάντα είχα μια απορία: Τι νόημα έχει η περισσότερη παραγωγή και να πετιούνται τα προϊόντα μετά σε χαβούζες για να 'κρατηθούν' οι τιμές, αντί να βγαίνει μικρότερη παραγωγή και να καταναλώνονται όλα...;


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου