Τρίτη 29 Απριλίου 2014

μια σχέση που χρειάζεται καλλιέργεια


Είναι πράγματι ευχάριστο το να βλέπεις τα παιδιά να μεγαλώνουν μαζί με τα σκυλιά.
Τις περισσότερες φορές παρατηρείται μια αλλαγή στη συμπεριφορά των σκύλων για να προσαρμόσουν το παιγνίδι τους και τις κινήσεις τους στον όγκο και το ταμπεραμέντο των παιδιών. 




και μερικές φορές ανέχονται και τις ατσούμπαλες και άκομψες μεταχειρίσεις εκ μέρους των παιδιών. Αυτή τους η καλοσύνη έχει κάνει τα σκυλιά να είναι το πιο δημοφιλές κατοικίδιο. Και η σχέση παιδιών και σκύλων ανθίζει και είναι κάτι υπέροχο για όλους.
Μερικά σκυλιά, παρόλα αυτά, έχουν δυσκολία στη συμβίωση με τα παιδιά- και αν δεν υπάρξει η κατάλληλη και έγκαιρη βοήθεια, θεραπεία, παρέμβαση με την βοήθεια εκπαιδευτών τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν άσχημα και να έχουν οδυνηρές συνέπειες. Δυστυχώς, κυρίως από εκπαιδευτικές παραλήψεις και ανικανότητας εκ μέρους των κηδεμόνων των σκύλων, τα παιδιά ανήκουν στην κατηγορία ανήκουν στην κατηγορία υψηλού ρίσκου για πιθανό τραυματισμό από δάγκωμα σκύλου. Και τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν από το σκυλί της ίδιας της οικογένειας.
Αυτά τα ατυχήματα βεβαίως δεν βοηθούν καθόλου στην ανάπτυξη ζωοφιλικής κουλτούρας. βεβαίως και η ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Αλλά όπως πάντα για να έχεις ασφάλεια προϋποθέτει λήψη ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ μέτρων, και ΕΓΚΑΙΡΗ εκπαίδευση των εμπλεκομένων μερών (γονέων, παιδιών και σκυλιών) .
Η εμπειρία του να μοιράζονται την ίδια στέγη δεν θα πρέπει να είναι τραυματική για το παιδί αλλά ούτε και για το σκυλί. Το να σφυρηλατούμε τη σωστή συμπεριφορά ωφελεί τους πάντες σε μια οικογένεια. Με τη σωστή βοήθεια, επίβλεψη και καθοδήγηση , οι ενήλικες άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν το παιδί και το σκυλί να συμβιώσουν αρμονικά και να αναπτύξουν ασφαλή και αξέχαστη φιλία.
Γονείς μην αμελείτε, μην αναβάλλετε την εκπαίδευση την δική σας , του παιδιού και του σκυλιού σας. Όταν κάποιος καλείται να ζήσει μαζί με άλλους θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση, γνώση, ικανότητα σωστής επικοινωνίας και ανοχή.

Γιάννης Αραχωβίτης, 
Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων – Success Mentor


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου