Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η άνοδος των ρομπότ - Ανδροειδή vs Ανθρωπότητας έως το 2040


Μέχρι το 2040, τα ταξί θα οδηγούνται από τα ρομπότ της Google, τα καταστήματα θα γίνουν εκθέσεις για online αγορές και τα τηλεφωνικά κέντρα θα στελεχωθούν με ευφυή ρομπότ.
Αυτό είναι το σενάριο που απεικονίζεται σε πρόσφατη έρευνα που υποδηλώνει ότι τα ρομπότ θα μπορούν να αναλάβουν τη ζωή και τη δουλειά μας σε λιγότερο από 30 χρόνια.


Ο ανταγωνισμός για εργασία που θα προκληθεί από την αύξηση του πληθυσμού των ρομπότ θα αναγκάσουν τους ανθρώπους να πάνε σε χειρουργούς για... «προσθετική ισχύος εγκεφάλου!» λένε.
Μπορεί ακόμα να υπάρχει ζήτηση και σε βιονικά εμφυτεύματα για τα χέρια μας, που θα μας κάνουν να είμαστε σε θέση να εκτελούμε τα καθήκοντά τόσο γρήγορα όσο οποιοδήποτε μηχάνημα.
Αυτό είναι το πόρισμα μελέτης μελλοντολόγων, η οποία τους ανατέθηκε από τον παγκόσμιο δικτυακό τόπο αναζήτησης εργασίαςxpatjobs.com
PictureΟι εργαζόμενοι θα ανασφαλείς και υποχρεωμένοι να εργάζονται περισσότερες και ακανόνιστες ώρες, κάτι που θα επηρεάσει ακόμα και τη σεξουαλικότητα τους με αποτέλεσμα.... μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού! Οι ειδικοί αναμένουν ότι το παρόν 37,4ωρο (μέσος όρος) την εβδομάδα θα γίνει 50,5ωρο!
Η ζοφερή μελέτη προβλέπει ότι θα λειτουργήσουν αρκετές «μικρο-θέσεις εργασίας» από ένα γραφείο στην κρεβατοκάμαρά μας και σε διαφορετικές ζώνες ώρας, κάτι που θα σημάνει το τέλος της μετακίνησης, αλλά και της κοινωνικότητας με συναδέλφους, από ένα ποτό μετά τη δουλειά, μέχρι φυσικά και συζήτηση κοινών προβλημάτων.
Οι λίστες εργασίας το 2040 θα περιλαμβάνει ρόλους άγνωστους μέχρι σήμερα, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς.
Ο Rhys Maddocks, διευθυντής του XPat Jobs, δήλωσε : «Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν από το πόσο γρήγορα τα πράγματα θα αλλάξουν. Τεχνολογία και υπολογιστές ίσα που έχουν αγγίξει την αγορά εργασίας μέχρι τώρα. Μαζί και με την παγκοσμιοποίηση όλων των εργασιών θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε την εργασία στα επόμενα 25 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εργασία θα καταργηθεί...» λέει...
Αλλά η μέχρι τώρα ιστορία αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο, με μια παγκόσμια ανεργία ολοένα να αυξάνεται. Πριν μερικές δεκαετίες, για να πάρεις το τρόλει στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι που χρειάζονταν ήταν: 1. Που πουλούσε το εισιτήριο. 2. Που σου το ακύρωνε 3. Που οδηγούσε 4. Που έκανε κάθε τόσο έλεγχο. Τώρα τα Τρίκαλα ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τα ρώτα τραμ χωρίς απολύτως καμία ανθρώπινη παρουσία. Για να μην πούμε τι ακριβώς έχει συμβεί στο χώρο της βιομηχανίας!Η μελέτη αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι του 2040 θα έχουν κακή όραση λόγω υπερβολικής εργασίας, μικρότερα γεννητικά όργανα και... συνεχώς, ανασηκωμένα φρύδια, καθώς θα πασχίζουν να κρατηθούν στη ζωή του 21ο αιώνα. 
Η μελέτη, τελειώνοντας, προσπαθεί να 'καθησυχάσει' τον κόσμο λέγοντας ότι λόγω της αύξησης του πληθυσμού δεν θα υπάρχει φόβος για ανεργία καθώς ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας θα ανοίγονται για να 'βολέψουν' αυτούς τους πληθυσμούς. Εδώ, βέβαια, γελάμε αφού τα προγράμματα μείωσης του πληθυσμού τρέχουν με χίλια, φανερά και κρυφά, από τον προτεινόμενο οικογενειακό προγραμματισμό μέχρι τον επιβαλλόμενο και φυσικά, κύρια στον μυστικό, αυτόν που σκοτώνει καθημερινά εκατομμύρια με αύξηση ασθενειών και αυτοκτονιών. Δηλητήρια παντού - σε τροφή, νερό, αέρα και φάρμακα. Και ένα ολοένα αυξανόμενο ποσοστό έλλειψης γονιμότητας λόγω της υπερβολικής ηλεκτρομαγνητικής μόλυνσης. 
Αφιερωμένο στους παραπλανημένους των μασονικών κινημάτων Zeitgeist, The Venus Project και THRIVE. Τάζουν αντικατάσταση της εργασίας από τις μηχανές. Σωστά... και εσύ απλά θα κάθεσαι. Μόνο... οριζόντια και κάτω από τα ραδίκια!!!



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου