Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κρεμμύδια σε γλάστρες


Τα κρεμμύδια δεν χρειάζονται ιδιαίτερο χώρο για να αναπτυχθούν. Σε γλάστρα 7 λίτρων χωράνε περίπου 10 κρεμμύδια ενώ αν επιλέξετε ζαρντινιέρα σίγουρο θα χωρέσουν πολλά περισσότερα!



ανακατέψτε τύρφη μαζί με κάποιο φυσικό κομπόστ και  αναμείξετε με χώμα γης σε αναλογία 3 /1. Προτιμήστε χὡματα χωρίς λιπάσματα. 
Αφού έχουμε γεμίσει τη γλάστρα με χώμα παίρνουμε το φτυαράκι (ή ένα ξύλο) και με το πίσω μέρος κάνουμε τρυπες στο χώμα.
Προσέξτε την απόσταση (5- 8 εκατοστά) για να μην είναι κολλητά το ένα φυτό με το άλλο. Τοποθετούμε ένα-ένα κοκκάρι σε κάθε τρυπά που έχουμε ανοίξει.  Τέλος πιέζουμε περιμετρικά το χώμα με το δάχτυλο μας. 

Αγαπάει πολύ τον ήλιο ενώ δεν έχει πρόβλημα με τον αέρα!

Πότισμα: Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό το χειμώνα. Οσο ζεσταίνει όμως ο κοιρος, θέλει αρκετό πότισμα, ειδικά αν θέλουμε να γίνει ξερό με μεγάλο βολβο.

Φθινόπωρο¦ Χειμώνα. *Ομως υπόρχουν κοι άλλες ποικιλίες που φυτευοντσι κσι άνοιξη συνήθως γισ χλωρό κρεμμύδι.

Αν το θέλετε ξερό τότε θα το συλλέξετε περίπου τον Ιούλιο. Για όσους όμως προτιμούν το χλωρό κρεμμύδι θα γευτούν τσ κρεμμύδια τους πιο γρήγορα. Μόλις τα φυτά σας μεγαλώσουν υπάρχουν δύο τρόποι γισ νο το συλλἐξετε. Ο πρώτος είναι νο ξεριζώσετε το φυτό κσι νο το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο. Ο δεύτερος κσι κσλύτερος είναι, αφού έχει μεγαλώσει ορκετά να κόψετε το φύλλο σε σπόστσση περίπου "Ο εκατοστών από την επιφάνεια του χώματος. Επομένως χρησιμοποιείτε το κρεμμύδι στο φαγητό σας, σλλό μένει και το φυτό γισ νο συνεχίσει την παραγωγή του!

Εάν σας περιορίζει ο χώρος, μη στεναχωριέστε! Το κρεμμύδια κάνουν πολύ καλή παρἐα με τα μαρούλια εκτός από το τραπέζι και στο χώμα! Φυτέψτε ανάμεσα στα μαρούλια σας κρεμμύδια γλιτώνοντας έτσι πολύτιμο χώρο στο μπαλκόνι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου