Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σφάζονται στο ΠΑΣΟΚ .. για τα οικονομικά του κόμματος


Το υπονοούμενο που άφησε, με το γνωστό του ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί εκκρεμοτήτων του Γιώργου Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ, είχε ένα σαφές περιεχόμενο, αλλά μάλλον μία ασαφή απειλή: Ότι ο πρώην πρωθυπουργός του παρέδωσε πριν δύο χρόνια ένα χρεοκοποημένο, από οικονομικής 




άποψης, κόμμα, με μια τεράστια τρύπα δεκάδων εκατομμυρίων. 
Το πρόβλημα είναι όμως για τον κ. Βενιζέλο, εξ ου και το ασαφές της απειλής, ότι πρόκειται για ένα θέμα, που δεν μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει κατά του κ. Παπανδρέου. Πρώτον γιατί δεν πρόκειται να βρει κάποια άκρη με την οικονομική τρύπα (εκτός κι αν περιμένει κανείς ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα πληρώσει από την… τσέπη του το υπέρογκο χρέος του Κινήματος σε τράπεζες, προμηθευτές και εργαζόμενους!!!) και δεύτερον γιατί από τον κ. Παπανδρέου εξαρτάται η κυβερνητική σταθερότητα και εάν η σύγκρουση για τα άδεια ταμεία του ΠΑΣΟΚ φτάσει στα άκρα τότε οι πολιτικές εξελίξεις είναι απρόβλεπτες.

«Οι εκκρεμότητες είναι πολιτικές, αφού αυτός μας έβαλε στο μνημόνιο, αλλά και συναισθηματικές, καθώς έχει ιστορική σχέση με το ΠΑΣΟΚ» έλεγαν σε μία προσπάθεια να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Είναι ωστόσο περισσότερο από σαφές ότι ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να χωνέψει ότι ενώ υποχώρησε στο θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και δεν έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών, που είχε βρει την μαύρη τρύπα των 100 και πλέον, εκατομμυρίων ευρώ κατά την περίοδο 2004-2011, ο κ. Παπανδρέου ακολουθεί προσωπική πολιτική στρατηγική και τον υπονομεύει, όπως πιστεύει, με κάθε ευκαιρία.

Ο έλεγχος στα οικονομικά ξεκίνησε μετά το καλοκαίρι του 2012, όταν ο κ. Βενιζέλος ανέθεσε το σχετικό έργο σε έξι ανεξάρτητες εταιρίες. Λίγους μήνες μετά διέρρευσαν στοιχεία φωτιά για τα ευρήματα του ελέγχου και ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε με τυμπανοκρουσίες ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το φάκελο και τους θέματος θα επιληφθεί το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Με τη δήλωσή του περί «εκκρεμοτήτων του κ. Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ» ο κ. Βενιζέλος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον πρώην πρωθυπουργό ότι κρατάει ακόμα κάποιους άσους στο μανίκι του – εκτός κι αν ήταν μια σπασμωδική αντίδραση ενός πληγωμένου θηρίου.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου