Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η μεγάλη κομπίνα με ορθοπεδικά υλικά σε δημόσια νοσοκομεία - Οι γιατροί, οι μίζες και η τακτική της εταιρείας!

ΈΝΑ ΑΚΌΜΑ ΣΚΆΝΔΑΛΟ, ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΈΣ ΠΗΓΈΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΟΥΝ «ΚΑΡΑΜΠΙΝΆΤΟ», ΠΑΊΡΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ. ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΌ ΥΛΙΚΌ




της εταιρείας De Puy, το οποίο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αγοραζόταν υπερκοστολογημένα από διάφορα ελληνικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να προκύψει μέσα σε λίγα χρόνια τεράστια ζημιά για το Δημόσιο. 


Σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώπιον των δικαστικών αρχών αναμένεται να βρεθούν 30 άτομα, τα οποία κλήθηκαν σε απολογία για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διασταύρωση των στοιχείων σχετικά με τις πωλήσεις αποκάλυψε ότι η εταιρεία φέρεται να πωλούσε το υλικό της στα δημόσια νοσοκομεία υπερκοστολογημένο κατά 35%. 

Το 20% φαίνεται ότι ήταν η «προμήθεια», κοινώς μίζα, των ανθρώπων που αποφάσιζαν για την αγορά. Ιατροί φαίνεται να ελάμβαναν παχυλά «δώρα», ενώ ανάμεσα στα ευρήματα των Αρχών περιλαμβάνεται και λίστα με «καλούς ιατρούς» που είχαν αγαστή συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με την ιδιότητα του κατηγορουμένου περιλαμβάνονται δέκα ιατροί δημοσίων νοσοκομείων (από τους 12 που εξετάσθηκαν αρχικά), στελέχη της ίδιας της εταιρείας De Puy και στελέχη εταιρειών παροχής συμβουλών.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου