Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΡΕΖΙΛΙ η ΝΔ και η Ελληνική δικαιοσύνη στην Ευρώπη..Δείτε τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ..


Financial Times..."Η ελληνική κυβέρνηση βυθίζεται στο χάος"
BBC..."Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη"
Die Zeit...“Ο Σαμαράς φέρεται να επηρέασε τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής..Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται πως έδωσαν οδηγίες στη δικαιοσύνη της χώρας να ασκήσει δίωξη κατά του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής για πολιτικούς λόγους.”




New York Times....“Το περιστατικό φέρνει σε δύσκολη θέση την κλονισμένη κυβερνητική συμμαχία του Σαμαρά η οποία διαθέτει ισχνή πλειοψηφία
Την ώρα που τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να στρέψουν τα βλέμματα του ελληνικού λαού στο δένδρο (Χρυσή Αυγή) και όχι στο δάσος (επηρεάζεται ή οχι η δικαιοσύνη από τους υπουργούς της κυβέρνησης) τα διεθνή ΜΜΕ που δεν έχουν ιδιοκτήτες "εθνικούς προμηθευτές" και "εθνικούς εργολάβους" έχουν «ξεσκίσει» τη ΝΔ και την Ελληνική δικαιοσύνη αντίστοιχα..

Διαβάστε...
Η ελληνική κυβέρνηση βυθίζεται στο χάος, γράφουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times, αναφερόμενοι στην υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, ενώ τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο του Κασιδιάρη.

«Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση των γεγονότων» επισημαίνουν οι FT, οι οποίοι εκτιμούν ότι η υπόθεση αυτή πιθανόν να κοστίσει πολιτικά στη ΝΔ, η οποία θα χάσει ψήφους ενόψει των Ευρωεκλογών, μια και «αποκαλύπτονται οι σχέσεις του ακροδεξιού τομέα της ΝΔ που εκπροσωπείται από τον Μπαλτάκο με την Χρυσή Αυγή».




Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρουν πως το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Χρυσή Αυγή με αφορμή την άρση της ασυλίας ακόμη πέντε βουλευτών του κόμματος, μεταξύ αυτών και του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων δηλώνοντας μάλιστα ότι στην περίπτωση εκλογής του, θα ασκήσει τα καθήκοντά του και από το κελί.

Από την πλευρά του το δίκτυο Euronews, αναφερόμενο στην υπόθεση Μπαλτάκου, εκτιμά ότι «οι πραγματικές πολιτικές συνέπειες θα φανούν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο» ενώ το Associated Press εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα, ο οποίος ήδη είναι αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων, έρχεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Το BBC εκτιμά ότι η υπόθεση αυτή «πέρα από ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί και απόδειξη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη», υπογραμμίζοντας ότι εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής, τότε θα επέλθει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση.

“Ο Σαμαράς φέρεται να επηρέασε τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής”, είναι ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου. Οπως γράφει η εφημερίδα, “υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται πως έδωσαν οδηγίες στη δικαιοσύνη της χώρας να ασκήσει δίωξη κατά του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής για πολιτικούς λόγους”,ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην ισχνή πλειοψηφία από την οποία κρέμεται η κυβέρνηση.

Για δυνητικά σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο και οι New York Times. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου φαίνεται να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επιρροή στις έρευνες της δικαιοσύνης, προκειμένου να κερδίσει ψήφους.

“Το περιστατικό φέρνει σε δύσκολη θέση την κλονισμένη κυβερνητική συμμαχία του Σαμαρά η οποία διαθέτει ισχνή πλειοψηφία και δέχεται πιέσεις ενόψει των ευροεκλογών του Μαϊου από το αριστερό κόμμα του Σύριζα που αντιτίθεται στη λιτότητα”, σχολιάζει με τη σειρά της και η αμερικανικη εφημερίδα Washington Post, αναπαράγοντας σχετικό δημοσίευμα του Associated Press.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου