Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Διώχνουν νεφροπαθείς από το «Αγ. Όλγα», λόγω διαθεσιμότητας των γιατρών

Απελπισία και απόγνωση για τους νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο «Αγ. Όλγα», οι οποίοι θα πρέπει από σήμερα να επιδοθούν σε κυνήγι αναζήτησης νέας μονάδας προκειμένου να υποβληθούν στη διαδικασία του τεχνητού νεφρού.




Η χωρίς κανένα σχεδιασμό απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ, από τις 8 Απριλίου, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολλά νοσοκομεία, με πιο δραματική την περίπτωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο «Αγ. Όλγα».

Στη Μονάδα Τεχνητού του Αγία Όλγα, και οι τρεις γιατροί που υπηρετούν είναι γιατροί πρώην ΙΚΑ, οπότε από την Τρίτη 8 Απριλίου  θα είναι σε διαθεσιμότητα, με άμεσο αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας , εκτός αν βρεθούν άμεσα αντικαταστάτες.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στη συγκεκριμένη Μονάδα, ειδοποιήθηκαν τη Δευτέρα ότι θα πρέπει να βρουν άμεσα θέση σε κάποιο άλλο νοσοκομείο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στη θεραπεία τους, η οποία σημειωτέον είναι επαναλαμβανόμενη κάθε 2-3 ημέρες.

Οι νεφροπαθείς άκουσαν κατάπληκτοι την εξέλιξη αυτή, κυρίως γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κενή θέση σε άλλες μονάδες τεχνητού νεφρού, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα.

Ανάλογα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και σε άλλα νοσοκομεία όπου υπηρετούν σε καίριες θέσεις γιατροί πρώην ΙΚΑ, όπως το Σισμανόγλειο και το νοσοκομείο Αγ. Ανάργυροι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδριάζει εκτάκτως η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)  εξαιτίας  του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ενώ σε επιφυλακή είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου