Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ποιοι επιστρατεύουν τον Σημίτη, ενόψει τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά


Aπό τον Χάρυ Τρούμαν

O πιο δραστήριος άνθρωπος της Βουλής είναι τις τελευταίες ώρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. 
Ο φόβος της διαπλοκής, ότι πλησιάζει το τέλος του Σαμαρά, κινητοποίησε τα αντανακλαστικά της. Αρκούσε ένα τηλεφώνημα μεγαλοπαράγοντα του τόπου για να μπει σε λειτουργία ο μηχανισμός του Κώστα Σημίτη.




Έτσι ένας πυρετός ραντεβού, με πολιτικούς, δημοσιογράφους και πρόσωπα από την 8ετία της παντοδυναμίας του στο Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύπτουν έναν πολιτικό που βρίσκεται σε επιστράτευση.

Στο μεταξύ η διάχυτη αίσθηση ότι πλησιάζει το τέλος της πρωθυπουργικής θητείας του Σαμαρά έκανε αμερικανούς και γερμανούς, να επικοινωνούν αγωνιωδώς με το Μέγαρο Μαξίμου αυξάνοντας το επίπεδο πολιτικού συναγερμού της χώρας.

Ο Σημίτης αυτή τη φορά, όπως όλα δείχνουν, θα αναγκασθεί να βγει μπροστά καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας που θα μπορούσε να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την ηγεσία της Ελιάς έχει σαν νούμερο 1 στόχο μια θέση στο Δ.Σ. της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Και είναι πολύ κοντά σ΄αυτό μια και έχει την καλή μαρτυρία Ρεν, Ντράγκι, Σόιμπλε κλπ.
Η άνοδος όμως της Χρυσής Αυγής είναι εκείνη που τρομάζει εντός και εκτός συνόρων και απειλεί να ανατινάξει την επίπλαστη εικόνα επιτυχίας που πασχίζει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση ενός πελατειακού κρατικού μηχανισμού ο οποίος αρνείται τις μεταρρυθμίσεις σε βάρος της εθνικής μας επιβίωσης.

Πριν από αυτή όμως προηγείται (χρονικά) η επιβίωση της κυβέρνησης Σαμαρά για την οποία όπως όλα δείχνουν πέφτουν οι τίτλοι του τέλους...Ο Σημίτης σηκώνει τα μανίκια...


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου