Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Διαβάστε τις εντολές της Ατζέντα 21 που θα διανείμει ο ΟΗΕ αύριο σε όλους τους αρχηγούς κρατών

Σε μια επίσημη έκθεση που αναμένεται να κυκλοφορήσει μια επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, από κορυφαίους επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή θα περιπλέξει και θα επιδεινώσει τα υφιστάμενα παγκόσμια προβλήματα ασφάλειας, όπως οι εμφύλιοι πόλεμοι, και οι συγκρούσεις μεταξύ των εθνών και των προσφύγων.



Δεν λέμε ότι θα προκαλέσει βία, αλλά θα είναι ένας πρόσθετος παράγοντας που θα κάνει τα πράγματα ακόμη πιο επικίνδυνα. Μάχες για τους πόρους, όπως το νερό και η ενέργεια, η πείνα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όλα θα γίνουν ένα μίγμα για να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο ακόμη περισσότερο, αναφέρει η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος. Η περίληψη της έκθεσης θα ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο από την επιτροπή στη Γιοκοχάμα.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα, στην μόλις κάθε τέσσερα χρόνια στρατηγική επισκόπηση, κάλεσε την αλλαγή του κλίματος ως «πολλαπλασιαστή απειλών» για τη φτώχεια, την πολιτική αστάθεια και τις κοινωνικές εντάσεις σε όλο τον κόσμο. Η υπερθέρμανση θα προκαλέσει νέα προβλήματα αλλά και θα παρέχει και νέες ευκαιρίες στις χώρες για τους πόρους και τις θαλάσσιες διαδρομές σε μέρη όπως το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, αναφέρει η έκθεση του Πενταγώνου..

Μετά την έκθεση της επιτροπής του κλίματος το 2007, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπάν Κί Μούν έγραψε ότι μαζί με τις άλλες αιτίες, η σύγκρουση στην περιοχή Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν "ξεκίνησε ως μια οικολογική κρίση, που προέκυψε τουλάχιστον εν μέρει από την κλιματική αλλαγή.« Ενώ η έκθεση της IPCC φέτος υποβαθμίζει το ρόλο της υπερθέρμανσης του πλανήτη στη συγκεκριμένη διαμάχη, λέγοντας ότι άλλα θέματα είχαν πολύ μεγαλύτερη επιρροή, τα σχέδια της έκθεσης προσθέτουν ότι υπάρχει «δικαιολογημένη κοινή ανησυχία" ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο σε παρόμοιες περιστάσεις.

«Η κλιματική αλλαγή δεν θα προκαλέσει άμεσα σύγκρουση - αλλά θα επιδεινώσει τα θέματα της κακής διακυβέρνησης, την ανισότητα των πόρων και την κοινωνική αναταραχή," έγραψε σε ένα e-mail ο συνταξιούχος του Ναυτικού των ΗΠΑ Ναύαρχος Ντέιβιντ Titley, και τώρα κρατικός καθηγητής του Πανεπιστημίου μετεωρολογίας της Πενσυλβανίας. «Η Αραβική Άνοιξη και η Συρία είναι τα δύο πρόσφατα παραδείγματα."

Ομως ο Titley, ο οποίος δεν έλαβε μέρος της έκθεσης της IPCC, λέει ότι «αν ήδη ζείτε σε έναν τόπο που επηρεάζεται από βίαιες συγκρούσεις - υποψιάζομαι ότι η αλλαγή του κλίματος υπάρχει λιγότερο στις ανησυχίες σας."

Αυτό καταδεικνύει το δύσκολο νοημα του κλίματος και των συγκρούσεων, λένε οι ειδικοί. Είναι δύσκολο να σχετίσετε τη βία σε σχέση με την αλλαγή κλίματος - και να καταλάβετε πόσο επηρεάζει τον πλανήτη όπως η φτώχεια και οι διαφορές των εθνών.

"Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι βροχοπτώσεις σε ένα σημείο σε 100 χρόνια από τώρα, είναι ακόμα πιο δύσκολο να προβλέψουμε την κοινωνική σταθερότητα», δήλωσε ο Jeff Severinghaus, ένας επιστήμονας του κλίματος στο Ίδρυμα Ωκεανογραφίας Scripps που δεν είναι μέρος αυτής της επιτροπής κλίματος.

Ο Severinghaus και άλλοι επιστήμονες λένε ότι αυτό θα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η ομάδα που εκπροσωπεί πάνω από 100 έθνη και επεξεργάζεται λέξη προς λέξη την περίληψη 30 σελίδων της έκθεσης για τους πολιτικούς ηγέτες. Οι παρατηρητές αναφέρουν ότι η συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών πέρασε από την ασφάλεια και το τμήμα κλίματος την Κυριακή, στα βιαστικά τις τελευταίες ώρες του μοντάζ.

Υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο 63 σελίδων σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας, αλλά οι περισσότεροι ηγέτες θα διαβάσουν μια χούφτα των παραγράφων που συνοψίζει την κατάσταση.

Στο κεφάλαιο για την εθνική ασφάλεια λέει ότι δεν υπάρχουν «αδιάσειστες αποδείξεις» ότι «η ανθρώπινη ασφάλεια θα απειληθεί σταδιακά από την αλλαγή του κλίματος. " Λέει ότι μπορεί να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο με πολλούς τρόπους καθιστώντας δύσκολο για τους ανθρώπους να έχουν τα προς το ζην, με αυξανόμενες μαζικές μεταναστεύσεις, καθιστώντας πιο δύσκολο για τις χώρες να διατηρήσουν τον έλεγχο των πληθυσμών τους.

Το θέμα της μετανάστευσης είναι μεγάλο, διότι ως πρόσφυγες εγκαταλείπουν τις καταιγίδες και άλλα κλιματικά προβλήματα, τα οποία προστίθενται στα θέματα ασφάλειας, λένε οι επιστήμονες της έκθεσης.

Ενώ μερικοί επιστήμονες του κλίματος, περιβαλλοντικές ομάδες και πολιτικοί βλέπουν το σύνδεσμο της σύγκρουσης του κλίματος ως λογικό και σαφή, άλλοι υπογραμμίζουν κάποιες αποχρώσεις στην έρευνα.

Η βιβλιογραφία των κοινωνικών επιστημών έχει δείξει μια έμμεση σχέση, κυρίως με την παραγωγή φτώχιας, η οποία θα προσθέσει την αποσταθεροποίηση, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να λέμε ότι θα υπάρξουν πόλεμοι για το κλίμα, δήλωσε ένας από τους κορυφαίοι συντάκτες της μελέτης του Πανεπιστημίου του Exeter Neil Adger. Δεν είναι ακριβώς οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, προσθέτει.

Ο Joshua Goldstein, καθηγητής διεθνών σχέσεων και ειδικός σε θέματα συγκρούσεων στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, βλέπει κάποια σύνδεση αλλά λέει ότι είναι ίσως πιο αδύναμη από όσο σκέφτονται οι άνθρωποι. Δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, όπως και άλλες επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, όπως εκείνες για τα οικοσυστήματα, τις καιρικές καταστροφές και το οικονομικό κόστος, αναφέρει.

Η φτώχεια είναι το ζήτημα, όταν πρόκειται για τα προβλήματα ασφάλειας - και τις πολιτικές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην αύξηση της φτώχειας, λέει ο David Kreutzer.

Όμως, οι περιβαλλοντικές ομάδες όπως το περιβαλλοντικό ίδρυμα δικαιοσύνης παρουσιάζει εκθέσεις που συμβαδίζουν με αυτά που λέει η IPCC.

Ο Titley, απόστρατος ναύαρχος, κρατά την ελπίδα ότι, αν τα έθνη ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή από κοινού, μπορεί να φέρουν ειρήνη αντί του πολέμου.

__________________________________

Οι υπογραφές για την ατζέντα 21 όπως γνωρίζετε έχουν πέσει το 1992. Ολα τα παραπάνω που θα δημοσιεύσει ο ΟΗΕ είναι πάνω κάτω γνωστά σε αυτούς που γνωρίζουν στοιχειωδώς την Ατζέντα 21. Αυτή τη στιγμή δίδονται οι εντολές που τα λαμόγια κρίνουν ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να τις δεχτούν ύστερα από 22 χρόνια πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ σε σχέση με την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή.

Στην Ελλάδα, όπως και σε όλα σχεδόν τα κράτη, κανένας ηγέτης δεν επρόκειτο να ενδιαφερθεί να διαβάσει ούτε κάν τη σημασία σε αυτά που αναγράφονται στην συνοπτική έκθεση της Ατζέντας 21. Θα την ακολουθήσουν πιστά επειδή ναί μέν την έχουν υπογράψει, και επειδή δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Οι εντολές για κάθε κράτος θα είναι διαφορετικές, όπως πχ την Ελλάδα, όπου θα υλοποιηθεί κρυφά μέσα από μνημόνια, φόρους, μεγαλύτερη εισροή λαθρομετανάστών, απώλεια ιδιοκτησίας, και όλα αυτά μέσα στην άγνοια των περισσοτέρων Ελλήνων.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου