Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο Βαρκάρης, η Μανταλένα και το ποτάμι.

Με το στυλάκι και το ύφος του κουλτουριάρη, λίγο το πιάσιμο του σαγονιού, λίγο η αργή ομιλία που δείχνει ότι «σκέφτομαι αυτά που λες», ο κυρ Σταύρος προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να μπει στη βάρκα του και να τον πάει μια τσάρκα στο ποτάμι. Καλά είναι όλα αυτά, αλλά επειδή δεν περνάνε στους πολλούς, ε, μεγάλο παιδί είναι, θα τα διορθώσει όσο μπορεί.



Στην πρώτη του συνέντευξη μας είπε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός από τα μαθητικά του χρόνια. Συνέχισε λέγοντας ότι οι έννοιες αριστερού και δεξιού δεν είναι ταχτοποιημένες στη χώρα και τώρα με το «Ποτάμι» και την κρίση, δε θέλει να προσδιορισθεί ως αριστερός ή δεξιός. Μου αρέσει που τα ταχτοποιεί αταχτοποίητα, αλλά σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται δε ξέρω.

Εντάξει, δεν είναι το ίδιο, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο σα να λέει κάποιος : «Εγώ προσδιορίζομαι ως γκέι από νεαρός, αλλά σήμερα που παντρεύομαι, δε θέλω να προσδιορίσω αν είμαι ή όχι».

Μας είπε ότι θέλουν να αλλάξουν τις παλιές νοοτροπίες, αλλά από την άλλη θα συνεργασθούν αν χρειαστεί (εύκολα ή δύσκολα) με κάποια από τα κόμματα που υπάρχουν. Μεγάλες αλλαγές!

Γενικά λένε πολλά όμορφα πράγματα θεωρητικού επιπέδου, αλλά τα περισσότερα είναι, και έτσι, και γιουβέτσι. Θα έλεγα ότι “φοβάμαι” αυτά που θέλουν να φέρουν ως νέα και μοντέρνα, γιατί βασικά είναι χαμένα στην ομίχλη. Θα σταθώ σε δύο από τα πολλά που έχουν πει.

Στην ιστοσελίδα τους «topotami.gr» και στην ενότητα «Απαντάμε», λένε το εξής «Είμαστε υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους. Έτσι η Εκκλησία αποκτά την αυτονομία της και η Πολιτεία αποδεσμεύεται από περιορισμούς που δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κράτος.».

Ας γίνει λοιπόν ο χωρισμός όπως λένε, η Πολιτεία όμως, που περιορίζεται και θέλει να αποδεσμευτεί, η πληρωμή των κληρικών δε σημαίνει περιορισμός. Ένα μεγάλο μέρος της Εκκλησιαστικής περιουσίας έχει δεσμευτεί από το κράτος και φορολογούνται για αυτά που ήδη έχουν. Μήπως ο περιορισμός είναι οι εικόνες που υπάρχουν στα Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Σχολεία κλπ; Μήπως να πάψουμε να λέμε ότι έχουμε ως επίσημη θρησκεία αυτή που έχουμε; Με δυόμιση γραμμές απάντησαν χωρίς να πουν σχεδόν τίποτα ξεκάθαρο. Να θυμίσω ότι για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, ένας από τους στόχους είναι η πανθρησκεία και βασικά ο υποβιβασμός της. Όλοι μαζί, ο Χριστός, ο Αλλάχ, ο Βούδας και ότι άλλο. Μεγάλο θέμα και σηκώνει πολύ κουβέντα, την άποψή μου καταθέτω.

Το δεύτερο που θέλω να σταθώ είναι ο κος Δήμου, όχι για αυτά που είπε περί επανάστασης του 1821, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο, θα αναφερθώ όμως σε αυτά που είπε σε δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αφού μας είπε ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν και με την Νέα Δημοκρατία -αν και δε θα ήθελαν-, έχουν λέει μελετήσει το εξής, υπάρχουν 100.000 θέσεις εργασίας που είναι κενές και με μία εξάμηνη εκπαίδευση αυτών των 100.000 ανθρώπων, θα τις καλύψουν. Για να τα καταφέρουν μάλιστα, θα τους χρηματοδοτήσουν ξένοι παράγοντες που δε μας τους λέει τώρα, αλλά αργότερα. Είναι μυστικό ακόμα!





Ευτυχώς που δε θέλετε να μοιάσετε με τους παλιούς, όλα ξεκάθαρα τα λέτε!

Εγώ ξέρω ότι σχεδόν κανείς δε σου χαρίζει λεφτά, αν δηλαδή έρθουν κάποια στιγμή αυτοί οι παράγοντες και σου ζητήσουν χάρες, θα τους πεις τσου;

Ένα ακόμα ωραίο που είπε, είναι ότι απευθύνονται στους Έλληνες, αν όχι του 2040 σίγουρα του 2020 και 2030. Κάντε λίγη υπομονή ακόμα βρε παιδιά, γιατί βιαστήκατε και ήρθατε από τώρα;

Αν κε Θεοδωράκη δε θες να σου λένε ότι είσαι παραμυθατζής, ότι δεν υπάρχουν ύποπτα πρόσωπα πίσω σου, ότι δεν είσαι και εσύ σαν τους άλλους, καλό θα είναι να είστε απόλυτα ξεκάθαροι, όλοι σε όλα.

Αυτά με τις αποδείξεις και το πόσα χαλάσατε σε κάθε περιοδεία, καλό είναι να τα αφήσετε στην άκρη, αρκετή στάχτη έχουμε φάει τόσα χρόνια.

Τους φίλους και πολύ περισσότερο τους συνεργάτες τους διαλέγεις, αν κρίνω από κάποιους που είναι -όχι τυχαία- δίπλα σου, κάτι δεν πάει καλά τότε…

Μέχρι σήμερα ο συνδυασμός δημοσιογράφος – πολιτικός, μόνο αποτυχία ήταν και συνεχίζει να είναι. Εσύ είσαι το πρώτο και θες να γίνεις και το δεύτερο, ξέρεις… το ρόλο του βαρκάρη στον Αχέροντα, ήδη τον έχει άλλος. Τέλος πάντων, αν δε σου κάτσει το «Ποτάμι», μπορείς να φτιάξεις το «Χαντάκι».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου