Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Στα Σφακιά η νέα κινητοποίηση για τα χημικά της ΣυρίαςΜε συγκέντρωση στη Χώρα Σφακίων συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Συντονιστικού των Χανίων ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω στη Μεσόγειο.
Όπως έγινε χθες γνωστό, στην τελευταία συνεδρίαση του συντονιστικού αποφασίστηκε η πραγματοποίηση την Κυριακή 27 Απριλίου συγκέντρωσης στην προβλήτα του λιμανιού της Χώρας Σφακίων σε συνδυασμό με έξοδο φουσκωτών πλοίων και καϊκιών στη θάλασσα.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Σφακίων και μέλος του Παγκρήτιου Συντονιστικού Ενάντια στην Καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, Παύλος Πολάκης, οι βάρκες θα σχηματίσουν μια «συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης ανάμεσα σε Σφακιά και Γαύδο. Με αυτήν την ενέργεια θέλουμε να συνεχίσουμε την πίεση προς την κυβέρνηση και τον ΟΗΕ να εγκαταλείψουν τα σχέδια για υδρόλυση των χημικών της Συρίας δυτικά της Κρήτης και να τους δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάμε και στη μέση της Μεσογείου αν χρειαστεί. Οι ετοιμασίες έχουν αρχίσει γι’ αυτό».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου