Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σε κλοιό η επίσκεψη Μέρκελ – Ο χάρτης της αποκλεισμένης περιοχής




Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας από εκείνα που είχε πάρει η ΕΛ.ΑΣ. κατά την προηγούμενη επίσκεψη της κ. Μέρκελ, τον Οκτώβριο του 2012, προβλέπει ο σχεδιασμός της ΓΑΔΑ ενόψει της σημερινής ολιγόωρης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα. Σύμφωνα μάλιστα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα είναι σε ισχύ ήδη από σήμερα στις 10 μ.μ. 

Προβλέπουν εντατικούς ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως το Χίλτον, καθώς και δημιουργία διπλής ζώνης ασφαλείας περιμετρικά του ξενοδοχείου, όπου η καγκελάριος έχει σήμερα προγραμματισμένες συναντήσεις με Ελληνες επιχειρηματίες. «Στα μέτρα θα μετάσχουν ένστολοι αστυνομικοί, καθώς επίσης και άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής».
Ενδεικτικό της ανησυχίας των Γερμανών αξιωματούχων ασφαλείας, μετά και τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, ήταν το γεγονός ότι έως αργά την Πέμπτη δεν είχαν κοινοποιήσει στους Έλληνες ομολόγους τους το σημείο όπου η κ. Μέρκελ πρόκειται να γευματίσει πριν από την αναχώρησή της από τη χώρα. Επιπλέον, με  απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της πρωτεύουσας το διάστημα από τις 11.30 π.μ και έως τις 9.30 μ.μ. Η απαγόρευση αφορά τη ζώνη που περικλείει τις περιοχές Λυκαβηττού, Συντάγματος, Ομόνοιας, τις «παρυφές» του Παγκρατίου, αλλά και τις κεντρικές λεωφόρους από και προς το αεροδρόμιο.

Η άφιξη της κ. Μέρκελ είναι προγραμματισμένη για τις 3 μ.μ. και στις 3.15 μ.μ. θα μετάσχει από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στις 5.30 μ.μ. θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τον κ. Σαμαρά. Η επιστροφή της στη Γερμανία είναι προγραμματισμένη για μετά τις 8.30 μ.μ. και πριν από την αναχώρησή της πρόκειται να γευματίσει σε άγνωστη τοποθεσία.

>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου