Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η κυβέρνηση κατήργησε έναν φόρο! Τον φόρο πολυτελείας στις γούνες!


Βάλια Μπαζού

Επιτέλους όλες και όλοι (γιατί περί ορέξεως κολοκυθόπιτα) θα μπορέσουμε να κάνουμε - και μάλιστα εν μέσω κρίσης- πράξη τα βιζόν όνειρά μας.




Με εντολή Σαμαρά, όπως λένε οι κακές γλώσσες, το οικονομικό επιτελείο που καθημερινά κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων προκειμένου να εφεύρει έναν νέο φόρο αποφάσισε να καταργήσει και έναν αφού πλέον η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και απογείωσης…

Το θέμα ανέδειξαν οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι κυριολεκτικά στο παρά πέντε, βουλευτές της ΝΔ κατάφεραν με αφορμή την ψήφισε του πολυνομοσχεδίου να επιτύχουν την κατάργηση ενός φόρουςνα που δεν ήταν άλλος από το φόρο πολυτελείας στις γούνες, που είχε επιβληθεί το 2010!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι για την «επιτυχία» τους αυτή, «πανηγύριζε η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ κ. Μ. Αντωνίου στους συναδέλφους της στη Βουλή, λέγοντας ότι: «Όσες θέλουν να αγοράσουν γούνες, θα μπορούν να τις αγοράζουν με 10% χαμηλότερη τιμή. Μη γελάτε γιατί μία γούνα στοιχίζει 1.000 ευρώ, η έκπτωση θα είναι σημαντική».

Η επιλογή της κυβέρνησης δεν εξέπληξε βέβαια κανέναν αφού έχει ένα θεματάκι με τις γούνες. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν λίγους μήνες η ελληνική προεδρία διοργάνωσε τριήμερη εκδήλωση στις Βρυξέλλες, για την υποστήριξη της γούνας, η οποία έφερε μάλιστα τον κιτς τίτλο “We are fur” (είμαστε γούνα)!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν ότι κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτρέφονται για να θανατωθούν, τα οποία ζουν σε συρμάτινα κλουβιά και θανατώνονται προκειμένου η γούνα τους να ντύσει ένα ζώο του ανθρώπινου είδους είτε με δηλητηριώδη αέρια, είτε με ηλεκτροπληξία.

Η θεματική ομάδαγια τα δικαιώματα των ζώων των ΟΠ υπογραμμίζει ότι η προνομιακή αντιμετώπιση του τομέα της γουνοπαραγωγής (παροχή επιδοτήσεων, ένταξη στο νόμο για την κτηνοτροφία) και η προκλητική κατάργηση του φόρου πολυτελείας στη γούνα, αποτελούν μέρος της απαράδεκτης κυβερνητικής πολιτικής, στην οποία οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε από θέση αρχής αντίθετοι.

Υποστηρίζουμε την κατάργηση της γούνας, που αποτελεί σύμβολο της βάναυσης μεταχείρισης των ζώων, αλλά και της ανθρώπινης ματαιοδοξίας και προτείνουμε να εφαρμοστούν εναλλακτικές βιώσιμες και κοινωνικά αποδεκτές οικονομικές δραστηριότητες και να δημιουργηθούν πράσινες θέσεις εργασίας στις περιοχές που είναι σήμερα εξαρτημένες οικονομικά από τη γουνοποιία.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου