Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Έρχεται το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ


Εξαιρετικά ρευστή είναι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ μετά το ηχηρό «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.




Οι πληροφορίες που έρχονται από διάφορες πλευρές, αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά όλα τα ενδεχόμενα, αναφορικά με την επόμενη μέρα, τόσο τη δική του, όσο και του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του.

Όπως λέγεται, ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει να επανα - διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είτε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κομματικού μηχανισμού, ο οποίος θα κινείται στις παρυφές του σημερινού ΠΑΣΟΚ, κάτι που μάλιστα δεν απέκλεισε κατηγορηματικά στη χθεσινή συνέντευξή του στο Bloomberg. Το άλλο σενάριο θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να προωθεί άλλο στέλεχος για αντικαταστάτη του κ.Βενιζέλου στη θέση του προέδρου του κόμματος.

Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου αρνούνται βεβαίως να επιβεβαιώσουν αλλά και να διαψεύσουν το γεγονός, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα ενδεχόμενα, κατά πάσα πιθανότητα, είναι ανοικτά- το βέβαιο είναι ότι το μεγάλο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών θα αρχίσει από το βράδυ των ευρωεκλογών.

Το θέμα, πλέον, είναι τι ερείσματα έχει αυτή τη στιγμή ο κ. Παπανδρέου στο κόμμα. Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι ένα από τα εναπομείναντα ιστορικά του στελέχη, ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, βγήκε και ουσιαστικά τον αποδοκίμασε, για τη στάση που κράτησε το βράδυ της Κυριακής, είναι ένα κρίσιμο θέμα για τον πρώην πρωθυπουργό.

Όπως και το ότι και τα στελέχη της νεότερης γενιάς, θεωρούν ότι βρίσκονται πιο κοντά στο πείραμα της "Ελιάς" (το οποίο ο κ. Παπανδρέου αποδοκίμασε) ή ακόμα - ακόμα και σ' αυτόν τον κ. Σαμαρά, παρά στον πρώην πρωθυπουργό, από μόνο του "λέει" κάτι. Το οποίο, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, μάλλον δεν μπορεί ακόμα να αποκρυπτογραφήσει.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου