Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Κλωνοποίησαν τον πρώτο δεινόσαυρο; Μία είδηση που έχει βάλει φωτιά στο Διαδίκτυο


Σάλο έχει προκαλέσει στο Διαδίκτυο και όχι μόνο η είδηση της κλωνοποίησης του πρώτου δεινοσαύρου στον κόσμο.



Πρόκειται για ένα άρθρο, στο οποίο υπάρχει και μία φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσίευσε πριν από ημέρες το hound.org, αναφέροντας πως σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου John Moores του Λίβερπουλ επώασαν ένα μωρό Apotosaurus με το παρατσούκλι «Spot», μετά την ανάκτηση DNA του πλάσματος από απολίθωμα και την έγχυση του στη μήτρα μιας στρουθοκάμηλου!
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Independent πρόκειται για μία ψεύτικη ιστορία την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα site που έχει παραπλανήσει πολλές φορές τους αναγνώστες.
«Στην επιστημονική κοινότητα, λένε ότι η κλωνοποίηση των δεινοσαύρων -η πρώτη του είδους της- αποτελεί ορόσημο για τη γενετική μηχανική» αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο hound.org, ένα site που έχει επανειλημμένως ξεγελάσει το Διαδίκτυο, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή μιας Βρετανής ναυαγού, για την οποία ο εν λόγω δικτυακός τόπος έγραψε ότι σώθηκε μέσω της υπηρεσίας Google Earth.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Independent ο συντάκτης του κειμένου έβαλε και μία φωτογραφία από ένα μωρό δεινόσαυρο, ωστόσο, πρόκειται για καγκουρό.

«Σκεφτόμουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε ταινία. Αλλά να που το πετύχαμε εδώ στο εργαστήριό μας. Είναι εκπληκτικό» δηλώνει η υποτιθέμενη δρ Τζέμα Σέρινταν, καθηγήτρια χημείας του LJMU.
Οπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη φάρσα είχε ως αποτέλεσμα να βάλει φωτιά στα social media και μέσα σε λίγα λεπτά να κάνει το γύρο του Διαδικτύου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου