Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

ΒΟΜΒΑ: “ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ”-ΛΙΑΝΑ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ;


Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου του 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα, είχε κάνει και εξακολουθεί να πιστεύει με δηλώσεις της η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η κ. Σουβαλτζή χωρίς να μασά τα λόγια της κατακεραυνώνει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο. 

Αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη επηρεαζόταν ή πιεζόταν από τον εβραϊκό παράγοντα της Αιγύπτου που δεν ήθελε την πρόοδο των ανασκαφών στη έρημο Σίουα ενώ ξεκάθαρα αναφέρει ότι ο κ.Πάγκαλος της είχε πει να καθίσει φρόνιμα και να μην σκαλίζει το θέμα με τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί ανεβάζει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και δημιουργεί προβλήματα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που τότε ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Ανεξαρτήτως εαν η αρχαιολογική σκαπάνη της Λιάνας Σουβαλτζή έφερε στο φως τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιον άλλο επιβλητικό βασιλικό μακεδονικό τάφο, όλοι ανεξαιρέτως έχουν επαινέσει την τεράστια προσπάθεια στην Αίγυπτο που καλύφθηκε από ίδιους πόρους χωρίς καμία κυβερνητική βοήθεια.


Πάγκαλος, Βενιζέλος και Παντερμαλής
 Αφορμή για τη συζήτηση με την γνωστή αρχαιολόγο αποτέλεσε η αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο καιρό στo ειδησεογραφικό site arcadiavoice του δημοσιογράφου Γιώργου Μαντά, που πράγματι βγάζει ειδήσεις. «O τότε Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εναντίον αυτής της προσπάθειας. Τότε μάλιστα είχε γίνει επερώτηση στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, τον κ. Κατσαρό, ζητώντας του να φέρει όλα τα στοιχεία στο φως. Δεν παρουσίασε τίποτα και έθαψε το θέμα. 

Ο κ. Βενιζέλος ήθελε να βγω από την μέση για να αναλάβει την ανασκαφή ο Παντερμαλής(σ.σ ο κ. Δημήτριος Παντερμαλής είναι Καθηγητής Αρχαιολογίας. Υπήρξε επίσης βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ το 1996. Είναι περισσότερο γνωστός ως υπεύθυνος των ανασκαφών στο αρχαίο Δίον τις οποίες είχε ξεκινήσει ο καθηγητής Μανόλης Ανδρόνικος. Είναι διευθυντής του νέου μουσείου της Ακρόπολης και είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα). «Καμία στήριξη δεν υπήρξε και από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος είχε πει ότι δεν είχε αρμοδιότητες», τονίζει η κ. Σουβαλτζή.

Από τα πυρά της αρχαιολόγου δεν ξεφεύγει και ο Θόδωρος Πάγκαλος για τον οποίον αποκαλύπτονται εξωφρενικές λεπτομέρειες. «Με είχε καλέσει ο κ. Πάγκαλος στο γραφείο του. Τον ξέρουμε όλοι ότι μιλάει ελεύθερα. Είναι γνωστό. Μου είπε ότι δεν είναι τόσο οι ζήλιες των αρχαιολόγων(που σταμάτησε το έργο), αυτές υπήρχαν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνισμό και ότι έπρεπε να είναι οι τόνοι χαμηλοί. Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλεξάνδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Το συνδύασε με την διεκδίκηση των Σκοπίων για το όνομα «Μακεδονία», θέμα που τότε είχε οξυνθεί».

Ο Σημίτης

Για την διακοπή των εργασιών στην έρημο Σίουα το 1996, η Ελληνίδα αρχαιολόγος θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό των Ιμίων Κώστα Σημίτη. «Η επέμβαση, όπως μου ανακοίνωσαν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, έγινε από τον τότε πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, ο οποίος έστειλε τον θανόντα Μοσκώφ( τότε μορφωτικός σύμβουλος της Ελληνικής πρεσβείας)να ζητήσει να σταματήσει το έργο και να μην μας δώσουνε τις άδειες. Μου είπαν επί λέξει: «Κυρία Σουβαλτζή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η ίδια σας η χώρα ζητά κάτι τέτοιο. Πηγαίνετε να τα βρείτε και τα λέμε».
Παίχτηκαν προφανώς πάρα πολλά παιχνίδια. Εγώ δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε διπλωμάτης. Έκανα την δουλειά μου. Δεν πίστευα ότι τέτοια αποκάλυψη θα είχε τέτοιες επιπτώσεις. Ήταν τότε μια εποχή έντονων αντιδράσεων για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, είχε μεσολαβήσει ένα μεγάλο συλλαλητήριο που είχε γίνει στην Αθήνα.
Εμείς εκείνη τη εποχή, δεν είχαμε ούτε τηλέφωνο. Δεν ξέραμε τι γινόταν στην Ελλάδα. Όταν γυρίσαμε πίσω προσπαθήσαμε να βρούμε την άκρη. Τότε καταλάβαμε ότι το έργο αυτό είχε φέρει φοβερή αναστάτωση».

Οι Εβραίοι
Αξέχαστη, όπως λέει η Λιάνα Σουβαλτζή, θα της μείνει η συνάντηση που είχε με την εβραϊκή αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο, λίγο καιρό πριν την πραξικοπηματική εντολή για παύση των εργασιών. «Ήταν μια συνάντηση που δεν μπορώ να την σβήσω από την μνήμη μου. Παραδέχτηκε όντως ο Ισραηλινός πρέσβης ότι αυτό θα άλλαζε την μοίρα της Αιγύπτου και όλου του κόσμου. Περιέργως όμως μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να τελειώσει η ανασκαφή γιατί ο Αλέξανδρος ήταν ένας μέθυσος και κίναιδος, τα γνωστά δηλαδή. Του είπα ότι αυτό δεν συμβαίνει γιατί ο Αλέξανδρος δεν θα έκανε τέτοιο έργο και ότι όλα είναι ιστορίες που δημιουργήθηκαν στην Ρωμαϊκή Εποχή. Μου είχε πει επίσης ο τότε ισραηλινός πρέσβης: «Κι όμως ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον Μεγάλο Αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ». Και του απάντησα, κύριε πρέσβη αυτά τα γράφει ένας Εβραίος ιστορικός, ο Ιώσηπος Φλάβιος και ότι ο Αλέξανδρος δεν πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Και αν μου λέγατε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε τον Αλέξανδρο θα το πίστευα. Αλλά ένας Αλέξανδρος τον αρχιερέα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. Ο Εβραίος διπλωμάτης φεύγοντας μου αποκρίθηκε: « Έχετε θάρρος που μιλάτε έτσι, λέτε την αλήθεια κι όποιος λέει την αλήθεια το πληρώνει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εάν σας αφήσουν να συνεχίσετε».πηγή

6 σχόλια:

 1. Η κυρία είναι σούργελο
  Από πού κι ως πού θα ... άλλαζε τη μοίρα του κόσμου μια αρχαιολογική ανακάλυψη;
  Και αν ήταν εκεί ο τάφος του Αλέξανδρου, γιατί δεν πήγε κανείς άλλος να τον βρει τόσα χρόνια και να πάρει αυτός τη δόξα;
  Έπειτα, αποφασίστε: τι απ' τα δύο; Αν "Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ", τότε δεν μπορεί να είναι και στην Αίγυπτο (δυο τάφους είχε ο ίδιος άνθρωπος;) και η Σουβαλτζή λέει ψέματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το θέμα είναι ότι ούτως ή άλλως, εάν δεν είναι ο τάφοε του Μεγίστου, είναι κάποιου σημαίνοντος Έλληνος.Οι αρχαιολόγοι που εστάλησαν για έλεγχο με μία ματιά, επιστήμονες θέλουνη να λέγοντσαι, απεφάνθησαν ότι είναι ρωμαϊκός!!! Έτσι στον αέρα!!! Επιστήμονες της μεγάλης πορδής!!! Το σούργελο μάλλον είναι αυτός που πετάει τέτοιες εκφράσεις, χωρίς μάλιστα να τις τεκμηριώνει!!! Γκέκε ή νούκου γκέκε θα έλεγαν οι Αρβανίτες γείτονές μου!!! Ο τάφος στις Σέρρες δεν απεδείχθη ότι είναι του Μεγίστου, υποθέτουν απλώς ότι μπορεί να είναι, αλλά μπορεί να είναι και κάποιου διαδόχου ή επιγόνου!!!

   Διαγραφή
 2. Έλεος πια με τον "αντισιωνισμό", κάθε βαρεμένου,συνομωσιολόγου ή φασίστα που αμολάει το μακρύ του και το κοντό του στο facebook. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους είναι Εβραίος και ως γνωστόν οι "Εβραίοι ήταν και στην Αρχαία Αθήνα", βάσει κάποιον άλλων ιντερνετικών αποκαλύψεων. Έλεος ρε παιδιά, έλεος θα τυφλωθείτε..... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή κι εγώ είμαι κατ[ εσένα βαρεμένος, σου δηλώ ότι εσύ ή είσαι άσχετος ή έχεις συμφέροντα γι'αυτό εμφανίζεσαι ανώνυμος, όπως κι ο άλλος, το σούργελο!!! Πιθανολογώ ότι είστε Εβραίοι ή ανόητοι!!!Εγώ πάντοτε ομιλώ επωνύμως!!! Δε κρύβομαι διότι η αλήθεια δεν φοβάται ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μόνο που μια ανακάλυψη του τάφου, έστω, του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν συμφέρει τους τρελούς της παγκοσμιοποίησης...!!!!!!!
  κάποιοι, φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν... και άλλοι, δεν θέλουν ούτε να το φανταστούν!!!!!
  ο Αλέξανδρος ο Μέγας, δεν ήταν ένας απλός στρατηλάτης σαν τον κομπλεξικό Ναπολέοντα που δοξάστηκε από το Βατερλό του....!!!
  ο Αλέξανδρος ο Μέγας, δοξάστηκε και έμεινε στην ιστορία επειδή ένωσε όλο τον γνωστό τότε κόσμο και διέδωσε τον πολιτισμό και την γνώση των Ελλήνων...!!!!!!!!! υπέρτατες αξίες, που σήμερα, μετά από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, βλέπουμε να τις εμπαίζουν κάποιοι γλοιώδεις, γνωστοί για την απανθρωπιά τους......
  Τον τρέμουν ακόμη και σαν σύμβολο οι γλοιώδεις, που ούτε στην σκιά του δεν θα μπορούσαν να σταθούν..... οι καλικάντζαροι του σήμερα που παριστάνουν τους θεούς, με μόνο τους εφόδιο της λογιστικές απατεωνιές και την καταλήστευση, ούτε καν μάχη θα δίνανε μαζί του!!!!!!! ξέρουν ο,τι ακόμη και το πτώμα Του θα οδηγήσει τον Άνθρωπο στο να τους λιώσει σαν σκουλήκια...!!!!!!!!!
  αν ένας από αυτούς τους καλικάντζαρους περνούσε έξω απο το σπίτι σου, απλά θα του έριχνες μια ματιά........ Αλλά, αν μάθαινες οτι βρέθηκε το πτώμα του Αλεξάνδρου του Μέγα, θα έπαιρνες σίγουρα το αεροπλάνο για να τον δεις έστω και μια φορά!!!!! είναι απίστευτη η έμπνευση, η ελπίδα και η δύναμη που μπορεί να δώσει ακόμη και το πτώμα Του!!!!!! και αυτό φοβούνται οι ξιπασμένοι του κόσμου σήμερα...
  η αρχαιολόγος, σίγουρα έφτασε στον τάφο...!!! η ιστορία τα έχει καταγράψει αυτά!!! ίσως η σαρκοφάγος με το σώμα Του να μην είναι μέσα, που είναι το πιθανότερο, αλλά ο τάφος είναι πιθανότατα εκείνος...!!! ας ετοιμάζονται λοιπόν οι καλικάντζαροι και τα σκουλήκια που τους περιστοιχίζουν....!!!!! σύντομα, ακόμη και με νεκρό το σόμα Του, θα οδηγήσει τον Άνθρωπο στην τελική νίκη!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βρε για δές πως ξεχωρίζουν οι πληρωμένοι από τους ιδεολόγους ! Συμφωνώ με τον Δημήτρη Κρινέλο και τον Βασίλη Αλφα

  ΑπάντησηΔιαγραφή