Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Εναέριο τείχος στη Ρωσία από Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία


Δημιουργία κοινού εναέριου χώρου Τουρκίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας λόγω αυξημένων ρωσικών πτήσεων




Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ρουμανία θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνεργαστούν για την προστασία του εναέριου χώρου τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, την Τρίτη, με αφορμή τις συχνές πτήσεις ρωσικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών κοντά στα σύνορα της χώρας του.

Σύμφωνα με τον Πλεβνέλιεφ, τα μαχητικά αεροσκάφη της Βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για να παρακολουθούν τις συνεχείς ρωσικές κατασκοπευτικές πτήσεις επιτήρησης, που αυξήθηκαν ειδικά το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με τα προηγούμενα 20 χρόνια.

«Κάθε φορά που ένα ρωσικό αεροπλάνο παραβιάζει τον εναέριο χώρο κοντά στις χώρες μας, Βουλγαρικά, ρουμανικά και τουρκικά αεροσκάφη απογειώνονται για να το παρακολουθήσουν» δήλωσε ο Πλεβνέλιεφ προσθέτοντας ότι «έχουμε αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική η παρακολούθηση, εάν ενωθούμε για να προστατεύσουμε τον εναέριο χώρο μας».

Η Βουλγάρα υπουργός Άμυνας Άγγελα Ναϊντένοφ δήλωσε επί του θέματος ότι ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν όλο και πιο συχνά κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας για λόγους παρατήρησης.

Σχόλιο: Ειδικά το τελευταίο διάστημα οι πτήσεις των ρωσικών αναγνωριστικών αεροσκαφών IL-20 έχουν αυξηθεί κοντά στην Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Ο λόγος έχει να κάνει αρχικά με τις νατοϊκές βάσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Στην Τουρκία παρακολουθούνται οι περιοχές του ελληνικού Πόντου άγνωστο για ποιό λόγο.


http://kostasxan.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1318.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου