Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Το χρήμα δεν φέρνει εξουσία: Το πόθεν έσχες του Βλαντιμίρ Πούτιν -Είναι ο φτωχότερος σε όλη την κυβέρνησή του


Το πιο εύπορο μέλος της κυβέρνησης είναι ο Μιχαήλ Αμπίζοφ, υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφάνειας, ο οποίος δήλωσε 282 εκατομμύρια ρούβλια (5,7 εκατ. ευρώ)
Ενας από τους φτωχότερους πολιτικούς στη Ρωσία φαίνεται πως είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν με βάση τα πόθεν έσχες της κυβέρνησης, αλλά και του Κρεμλίνου που δόθηκαν την Παρασκευή στην δημοσιότητα.

Μάλιστα, ο πανίσχυρος Ρώσος πρόεδρος φαίνεται πως είναι ο φτωχότερος στην κυβέρνησή του, ενώ ακόμη και οι σύμβουλοί του στο Κρεμλίνο εμφανίζονται να έχουν μεγαλύτερη περιουσία από τον ίδιο.

Τα δηλωθέντα έσοδα του Πούτιν το 2013 ανήλθαν στο ποσό των 3,7 εκατ. ρουβλιών (74.000 ευρώ) και ήταν μειωμένα σε σχέση με το 2012. Ο πρόεδρος της Ρωσίας κατέχει ένα διαμέρισμα 77 τετραγωνικών μέτρων, ένα οικόπεδο 1,5 στρέμματος, ένα γκαράζ 18 τετραγωνικών και τρία αυτοκίνητα.

Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κέρδισε πέρσι 4,3 εκατ. ρούβλια (85.800 ευρώ). Ζει σε ένα σπίτι 368 τετραγωνικών και έχει ένα οικόπεδο 4.700 τετραγωνικών μέτρων.

Ο πρόεδρος, ο οποίος εμφανίζεται να ζει μια λιτή ζωή, κέρδισε λιγότερα χρήματα από τον εκπρόσωπό του, τον Ντμίτρι Πεσκόφ που δήλωσε 9,2 εκατομμύρια ρούβλια (185.000 ευρώ) και από τον εκπρόσωπό του στην Κάτω Βουλή, τον Γκάρι Μινχ ο οποίος είχε έσοδα 50,7 εκατ. ρουβλιών ή 1 εκατ. ευρώ.

Από τα μέλη της κυβέρνησης, μόνο τρεις υπουργοί είχαν εισοδήματα χαμηλότερα εκείνων του Πούτιν: ο υπουργός Γεωργίας Νικολάι Φεντόροφ, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικιφόροφ και ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σεργκέι Ντονσκόι που δήλωσαν έσοδα 3,5-3,6 εκατομμύρια ρούβλια (71.000-73.000 ευρώ).

Το πιο εύπορο μέλος της κυβέρνησης είναι ο Μιχαήλ Αμπίζοφ, υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφάνειας, ο οποίος δήλωσε 282 εκατομμύρια ρούβλια (5,7 εκατ. ευρώ) και ξεπέρασε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ που, εκτός από τα 226 εκατ. ρούβλια που δηλώνει, διαθέτει επίσης μία Mercedes, μια λιμουζίνα και μια σύζυγο με εισοδήματα μεγαλύτερα από τα δικά του.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου