Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Όταν το σύστημα εκβιάζει τις κοινωνίες


του system failure 
Ενισχύονται τα σενάρια για κλιμάκωση των επιχειρήσεων προβοκάτσιας μετά την τελευταία βομβιστική ενέργεια έξω από την τράπεζα της Ελλάδας. 




Θα πρέπει κανείς να αναμένει μια κλιμάκωση των τακτικών αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού του συστήματος σε έναν τέτοιο οικονομικό πόλεμο, όπως αυτόν που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Μια συνήθης πρακτική των λεγόμενων "νονών της νύχτας" είναι να πουλάν προστασία σε μπαρ και νυχτερινά κλαμπ. Φυσικά, πρόκειται για καθαρό εκβιασμό, καθώς όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, είναι οι ίδιοι οι νονοί που συχνά στέλνουν μπράβους για να δείρουν ανθρώπους και να ρημάξουν τέτοιες επιχειρήσεις, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους αρνηθούν την "προστασία".
Φαίνεται ότι η Ελληνική κυβέρνηση στην παρούσα φάση υιοθετεί μια παρόμοια λογική, προσπαθώντας να εκβιάσει τους πολίτες όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές. Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Μπαλτάκου, η παγκόσμια νεοφιλελεύθερη δικτατορία έσπευσε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά μέσω της ανακοίνωσης της εξόδου στις αγορές και της σημερινής επίσκεψης Μέρκελ, ως μια ανταμοιβή προς τα κυβερνητικά στελέχη που ακολουθούν κατά γράμμα την νεοφιλελεύθερη ατζέντα τύπου ΔΝΤ. Είναι μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα ενάντια στην κυβέρνηση.
Όσο τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα και ειδικότερα η νεοφιλελεύθερη Δεξιά με κυριότερο κόμμα την Νέα Δημοκρατία, χάνουν ποσοστά και όσο η Αριστερά με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις, το συστημικό κατεστημένο αναμένεται να πυκνώσει τις επιχειρήσεις προβοκάτσιας στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες ότι σε περίπτωση που τολμήσουν να ψηφίσουν εναντίον του, θα επικρατήσει χάος και καταστροφή μετά τις εκλογές.
Είναι παραπάνω από φανερό ότι, το συστημικό κατεστημένο εκμεταλλεύεται τον φόβο που σπέρνουν καθημερινά τα κυρίαρχα ΜΜΕ υπό τον έλεγχο του, από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα. Το μήνυμα είναι απλό: ψηφίστε υπέρ του συστήματος για να επιστρέψουμε στις αγορές, να έχετε ασφάλεια, να έρθουν επενδύσεις, αλλιώς θα βιώσετε την ολοκληρωτική καταστροφή. Φυσικά, ότι έχουμε δει ως τώρα, είναι στην πραγματικότητα η απόλυτη καταστροφή, με φτώχεια, ανεργία, ανισότητα, δημόσιο χρέος, να σπάνε κάθε ρεκόρ. Η διαφορά είναι ότι η παρούσα καταστροφή έχει γίνει συστηματικά από τους οικονομικούς δολοφόνους της τρόικα.
Σε περίπτωση που ο λαός υπακούσει, θα αμειφθεί με μια πλασματική "σταθερότητα". Πιθανόν ο Ξηρός να γυρίσει πίσω στο κλουβί του και οι αρχές να πουλήσουν άλλο ένα "success story" που θα ανακοινωθεί θριαμβευτικά ως ένας επιτυχής πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Αυτό είναι κάτι που θα επιτρέψει την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να ολοκληρώσει το πείραμα και να παραδώσει τη σκυτάλη στην υπόλοιπη ευρωζώνη, πάντα υπό την επίβλεψη της Μέρκελ.
Αλλά αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν οι λαοί, είναι ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια τους. Εξάλλου, όλες αυτές οι τακτικές δείχνουν ότι στην παρούσα φάση, το συστημικό κατεστημένο βρίσκεται σε πανικό και χρησιμοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Οι λαοί σε Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να στείλουν το μήνυμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές ότι είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν την επέκταση του πειράματος στην Ευρώπη. Ότι είναι αποφασισμένοι να βάλουν ένα οριστικό τέλος. Όσο πιο ισχυρό το μήνυμα, τόσο πιο σίγουρη η νίκη.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου