Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Γιατί όλοι θέλουν το... ΔΝΤ στην Ελλάδα


Ο Τειρεσίας εξηγεί γιατί, αυτή τη στιγμή, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, κυβέρνηση και ΕΕ δεν θέλουν την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τη χώρα μας.



Μην ακούτε τι σας λένε και τι σας γράφουν δεξιά και αριστερά. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν θέλει την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από την Ελλάδα.
Ούτε οι Ευρωπαίοι πιστωτές ούτε οι Έλληνες κυβερνώντες. Ο λόγος είναι απλός: Οι μεν πρώτοι έχουν λαμβάνειν λεφτά πίσω, από αυτά που έδωσαν στη χώρα μας την τελευταία 5ετία και ξέρουν ότι χωρίς την ασφυκτική πίεση του Ταμείου, τα δανεικά μπορεί να γίνουν και αγύριστα.
Έπειτα, είναι και κάτι άλλο: Στις Βρυξέλλες, ό,τι και να λένε, ακόμα δεν έχουν φτιάξει τους μηχανισμούς εκείνους που θα μπορούν να τσεκάρουν ανά πάσα στιγμή την πρόοδο των συμφωνηθέντων με την Αθήνα. Αντίθετα, το ΔΝΤ έχει και τον τρόπο και την εμπειρία. Οι τύποι έχουν "στενάξει" κόσμο και κοσμάκη τις τελευταίες πολλές 10ετίες που υπάρχουν και λειτουργούν. Σε μας θα κολλούσαν;
Γι' αυτό και οι Γερμανοί της Μέρκελ, υπογείως, θα επιμένουν, μέχρι τέλους, για την αναγκαιότητα της εδώ παρουσίας των κομισάριων του Ταμείου. Μην ακούτε τι λένε δημοσίως και τι δυσαρέσκεια υποτίθεται ότι εκφράζουν "παρασκηνιακά" για την εμπλοκή "τρίτων" στα ευρωπαϊκά θέματα.
Η ελληνική κυβέρνηση, από την άλλη, τους θέλει γιατί ξέρει ότι μέχρι να τελειώσει αυτό το πρόγραμμα, χρειάζεται ένας "αυστηρός δάσκαλος" πάνω απ΄ το κεφάλι όλων. Γιατί στο Μαξίμου έχουν καταλάβει ότι αν οι μηχανισμοί λασκάρουν, τότε, ό,τι με κόπο κατακτήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια θα εξαφανισθεί σε πέντε το πολύ εβδομάδες.
Οι Ευρωπαίοι δεν το 'χουν στην επιτήρηση και απόδειξη: Μόλις αγριέψαν λίγο Παρίσι και Ρώμη, οι Βρυξέλλες έκαναν πίσω. Μόνο που η Αθήνα, που έχει ήδη περάσει την ατραπό, δεν θέλει πλέον να αφήσει τη δουλειά μισοτελειωμένη. Σου λέει, το γάιδαρο το φάγαμε, στην ουρά θα μείνουμε;

Ο Τειρεσίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου