Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σαμαράς: Δεν ξέρω ποιούς έχει παγιδεύσει η Χ.Α.!


Η αγωνία στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου είναι μεγάλη καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εικόνα για το εάν η Χρυσή Αυγή έχει και άλλες υποκλοπές στην κατοχή της ή απλώς εκβιάζει.




Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση από την προηγούμενη Τετάρτη και τη δημοσιοποίηση μέρους του διαλόγου που είχε ο Τάκης Μπαλτάκος με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο εκβιασμός της Χρυσής Αυγής που παγίδευσε τον συνομιλητή της μοιάζει να έχει αποτέλεσμα διαλυτικό για το πολιτικό σκηνικό. Η Ν.Δ. βρίσκεται να υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις, σε σχέση με την περίοδο προ αποκάλυψης, ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει μικρά κέρδη και η Χρυσή Αυγή να αναδεικνύεται σε διαμορφωτή του πολιτικού σκηνικού.

Η αγωνία στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου είναι μεγάλη καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εικόνα για το εάν η Χρυσή Αυγή έχει και άλλες υποκλοπές στην κατοχή της ή απλώς εκβιάζει. Η συντριπτική, ωστόσο, πλειοψηφία των πολιτικών στελεχών εκτιμά ότι το πλέον πιθανό σενάριο είναι οι χρυσαυγίτες να έχουν και άλλα στοιχεία, άγνωστου περιεχομένου και αξίας. Κι αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι η δημοσιοποίηση μίας συνομιλίας που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο μετά από 6 μήνες καταδεικνύει, αν μη τί άλλο, ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Επιπλέον στοιχείο εναντίον της κυβέρνησης είναι και το ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να δίνει στη δημοσιότητα αποσπάσματα μόνον των όποιων καταγεγραμμένων συνομιλιών και ότι το σύνολό τους, οδηγώντας – μέσω μοντάζ – στο συμπέρασμα που εξυπηρετεί τα πολιτικά της σχέδια.

Την Παρασκευή, οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος επεδίωξαν να δώσουν την εικόνα ότι η κυβέρνηση αφήνει πίσω της το περιστατικό Μπαλτάκου. Αυτή δεν είναι αλήθεια. Στο εσωτερικό του Μαξίμου, η συζήτηση ήταν έντονη και αποκαλυπτική.

• “Γνωρίζεις ή υποπτεύεσαι ποιούς άλλους μπορεί να έχει γράψει ο Κασιδιάρης;” φέρεται να ρώτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον Πρωθυπουργό.

• “Δεν ξέρω. Δεν ξέρω ποιοί άλλοι μπορεί να έχουν παγιδευτεί” φέρεται να απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου