Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ GUCCI ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


Δεν είναι νέο ότι το σύστημα Υγείας διαλύεται από έναν ψυχοπαθή τηλεπλασιέ. Ένα ακόμα θύμα προστέθηκε, από τα πολλά της “μεταρρύθμισης” που κανείς δεν θα θυμάται. Στην Μυτιλήνη λοιπόν, μια 40-χρονη γυναίκα “έσβησε” στο κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο. Η γυναίκα ήταν μητέρα 2 παιδιών και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τα φάρμακα για την υπέρταση.




Είχε εισαχθεί στο τέλος Μαρτίου μετά από τηλεφώνημα της μικρής της κόρης στο ΕΚΑΒ. Οι γιατροί πληροφόρησαν ότι η υγεία της ήταν σε άσχημη κατάσταση λόγω της μεγάλης αποχής από την φαρμακευτική αγωγή, όχι κατ’ επιλογή, αλλά από οικονομική αδυναμία. Το βιβλιάριό της ήταν ληγμένο και φυσικά αν λάμβανε τα απαραίτητα φάρμακα, δεν θα κινδύνευε η ζωή της.

Για κάποια φάρμακα δηλαδή μια νέα γυναίκα έχασε την ζωή της. Επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για χάπια χάθηκε μια ζωή. Να το πω κι αλλιώς για να “λαϊκίσω” κατά τους νεοφιλελέ-ναζί; Μπορεί αύριο να μην υπάρχουν χρήματα για γάζες, ή για αντιφλεγμονώδη, ή για ορό, ή για οποιοδήποτε ιατρικοφαρμακευτικό είδος σώζει ανθρώπους. Και κάποιος πάλι να πεθάνει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Και ξέρετε γιατί;

Δεν βρίσκεται κανένας άλλος λόγος, πέρα από το ότι η κάθε γυναίκα του κάθε Άδωνη, πρέπει να συνεχίσει να περνά ζωή χαρισάμενη με τα Bulgari και τις Louis Vuitton και να κάνει τα γούστα της. Το λέω αυτό σχηματικά, για να γίνει κατανοητό, ότι η κρίση ως κατασκεύασμα και ως “ευκαιρία”, δεν είναι παρά ο μηχανισμός επιβίωσης όλου του ελληνικού ολιγαρχικού συστήματος, των τσιφλικάδων, των μαφιόζων και των λακέδων που τρώνε ψίχουλα από αυτούς. Προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προνόμια και τον πλούτο τους, δεν διστάζουν να διαλύσουν οτιδήποτε με κάθε κόστος, αποδίδοντάς τα όλα στην γενική κι αόριστη (και απαλλαγμένη από προσωπικές ευθύνες) “ατομική ευθύνη”.

Με τις δομές του κοινωνικού κράτους πρόνοιας να γκρεμίζονται για να μετατραπούν σε ακριβές γόβες, αυτοκίνητα και δίδακτρα κολλεγίων για τα παιδιά των ολίγων, εμείς αναρωτιόμαστε ακόμα πόσο έχει φτάσει το χρέος και αν τα spreads ανέβηκαν ή όχι, ενώ κάνουμε ένα διάλειμμα για να συζητήσουμε για το ποιο απόβρασμα είναι κατάλληλος δήμαρχος της Αθήνας. Μην ενοχλήστε όμως, έχουμε…πρωτογενές πλεόνασμα. Τι είναι δυο ορφανά μπροστά του.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου