Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

10 τρόποι για να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας!!!


Εντάξει, δεν κάνουν κακό τα μυρμηγκάκια, αλλά δεν τα θέλουμε και μέσα στο σπίτι μας. Δες πώς μπορείς να τα κρατήσεις μακριά σου.


Αντίθετα από ό,τι νομίζεις, υπάρχουν τρόποι και μάλιστα φυσικοί, μακριά από εντομοκτόνα και χημικά που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις μακριά τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα έντομα.
Βήμα πρώτο: Επειδή η πρόληψη είναι η θεραπεία όλων των κακών, φρόντισε να μην δίνεις στα κατά τα άλλα συμπαθέστατα ζωύφια λόγους για να σε επισκεφτούν. Καθάρισε καλά μετά τα γεύματα και μη αφήνεις ψίχουλα πουθενά.
Τα μυρμήγκια είναι παντού.  Μην τρομάζεις όμως, υπάρχουν  τρόποι να τα αντιμετωπίσεις  και μάλιστα φυσικοί.
Τα μυρμήγκια είναι παντού. 
Μην τρομάζεις όμως, υπάρχουν 
τρόποι να τα αντιμετωπίσεις 
και μάλιστα φυσικοί.
Βήμα δεύτερο: Μην αφήνεις τα σκουπίδια να μαζεύονται. Αυτή η λεπτομέρεια βέβαια θα κρατήσει μακριά και άλλα, πιο ενοχλητικά έντομα, όπως για παράδειγμα οι κατσαρίδες, αλλά θα βοηθήσει και στην καλύτερη υγιεινή του σπιτιού. Πέταξέ τα και μην τα στοιβάζεις στη βεράντα.
Βήμα τρίτο: Πρόσεξε να τυλίγεις προσεκτικά όλα τα τρόφιμα που αποθηκεύεις στα ντουλάπια της κουζίνας, μην αφήνοντας υπολείμματα ή ανοιχτές σακούλες.
Βήμα τέταρτο: Αν περισσέψει λίγο φαγητό, κράτησέ το στο ψυγείο -κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα και χαλάνε εύκολα.
Το λεμόνι σε διάφορες μορφές (ανακατεμένο με νερό ως καθαριστικό ή κομμένο στη μέση στα ντουλάπια) κρατά μακριά  τα μυρμήγκια.
Το λεμόνι σε διάφορες μορφές
(ανακατεμένο με νερό ως
καθαριστικό ή κομμένο στη μέση
στα ντουλάπια) κρατά μακριά 
τα μυρμήγκια.
Βήμα πέμπτο: Θυμήσου ότι και τα μυρμήγκια διψάνε επίσης, οπότε φρόντισε να μην τους δώσεις ευκαιρία να ξεδιψάσουν.Οποιαδήποτε εστία στάσιμου νερού -ακόμα και λίγες σταγόνες- είναι αρκετή για να τα προσελκύσει.
Βήμα έκτο: Εντόπισε πιθανές ρωγμές στο σπίτι και κλείσε τις. Η λιγότερο τοξική λύση είναι η σιλικόνη.
Βήμα έβδομο: Στα μυρμήγκια αρέσει το φαγητό, αλλά υπάρχουν και μερικές μυρωδιές και γεύσεις που τους απωθούν πολύ. Σε περίπτωση που εντοπίσεις κάπου αυτή την ενοχλητική, αεικίνητη, μαύρη… γραμμούλα ράντισε επάνω της λίγη πάπρικα, κανέλα, ναφθαλίνη, ή καπνό από τσιγάρο. Ακόμη και το κατακάθι του καφέ θα κάνει… δουλειά!
Βήμα όγδοο: Φτιάξε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό αναμιγνύοντας ξύσμα λεμονιού με νερό και ψέκασε επάνω στη μυρμηγκοφωλιά.
Βήμα ένατο: Αν έχεις δει μυρμήγκια στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, άδειασέ το και καθάρισε καλά με νερό στο οποίο θα έχεις ρίξει και λίγο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια, βάλε μέσα στο ντουλάπι μισό λεμόνι, ως έχει. Άφησέ το 2-3 μέρες και μετά αντικατέστησέ το με ένα φρέσκο.
Βήμα δέκατο: Αν έχεις δει μυρμήγκια να πλησιάζουν επικίνδυνα στο σπίτι σου, πασπάλισε με ρίγανη ή σόδα μαγειρικής τις εξώπορτες και τα παράθυρα και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

womenonly.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα μυρμηγκια είναι πολύ ενοχλητικά και δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στην σελίδα μας Αποφράξεις Νέα Πέραμος
    για την επαγγελματική καταπολέμηση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή